RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Serbias regjering har godkjent Kosovo-avtale

Beograd (NTB-AFP): Regjeringen i Serbia har godkjent avtalen som regjeringens forhandlingsdelegasjon fredag inngikk med Kosovo.

- Regjeringen har godkjent «den første prinsippavtalen som regulerer en normalisering av forbindelsene, inngått i dialogen om Kosovo i Brussel», heter det i en uttalelse etter mandagens møte.

Godkjenningen skjedde på et ekstraordinært regjeringsmøte mandag morgen. Ingen regjeringsmedlemmer ville kommentere saken overfor journalister, melder den private kringkastingen B92 på sine hjemmesider.

Statsminister Ivica Dacic sier ifølge B92 at regjeringen ville sende avtalen til nasjonalforsamlingen for godkjenning etter at regjeringen hadde fattet sitt vedtak.

- Hvis regjeringen godtar avtalen, forventer jeg at Serbia får en dato for å begynne medlemskapsforhandlinger med EU, sa Dacic søndag.

Saken vil være på dagsordenen i nasjonalforsamlingen onsdag og torsdag. Samtidig vil det bli holdt samtaler mellom regjeringen og de lokale serberne i Kosovo om hva avtalen innebærer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere