RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Serbias rikeste mann pågrepet for korrupsjon

Foto: MARKO DJURICA (Reuters)
Sist oppdatert:
Den serbiske milliardæren Miroslav Miskovic ble onsdag pågrepet sammen med sin sønn og åtte andre for korrupsjon.

Beograd (NTB-Reuters): Miskovic, som er en av Serbias mest innflytelsesrik menn, har fra 2005 til 2010 tusket til seg midler tilsvarende nærmere 200 millioner kroner som medeier i privatiserte firmaer for veivedlikehold, ifølge sjefetterforskeren for organisert kriminalitet i Serbia, Miljko Radisavljevic.

Miskovic, som regnes for å være Serbias rikeste mann, har omfattende interesser i varehandel, landbruksnæringen, eiendom og forsikring i Serbia og andre land på Balkan.

Han opprettet sitt holdingselskap Delta Holding under Slobodan Milosevic og utvidet det videre etter at Milosevic ble styrtet i 2000. I 2011 solgte han sin supermarkedskjede Delta Maxi til et belgisk selskap for 932 millioner euro.

Serbisk politi har de siste månedene pågrepet og siktet en rekke forretningsmenn, inkludert to tidligere ministre i den forrige regjeringen til Det demokratiske partiet, for korrupsjon, bedrageri og misbruk av stilling.

Regjeringen sier den mener alvor med å slå ned på korrupsjon og organisert kriminalitet som ledd i innsatsen for å bli medlem av EU. Men noen vestlige duplomater tror motivet like mye er å slå ned på politiske motstandere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere