RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Serie med bilbomber rystet Irak

Sist oppdatert:
Bagdad (NTB-Reuters-AFP): Minst 16 personer ble drept da fem bilbomber eksploderte i flere byer i det sørlige Irak mandag. Frykten øker for en ny runde med sekterisk blodbad i landet.

Bombene var plassert på travle markeder i de sjiamuslimske provinsene Amara og Diywaniya sør i landet, opplyser politi og helsepersonell.

Den sekteriske volden i Irak har den siste tiden vært på sitt kraftigste siden de amerikanske styrkene forlot landet for et drøyt år siden. Utenfor byen Kirkuk ble en sunnimuslimsk protestleir angrepet av sikkerhetsstyrker forrige uke. Angrepet utløste voldsomme kamper både i Kirkuk og i andre sunnimuslimske områder vest og nord i Irak, der mange mennesker mistet livet.

Bare den siste uka er minst 230 mennesker drept i Irak, mens flere enn 440 er drept og over 1.150 er såret i kamper og angrep den siste måneden.

Sunnimuslimene i Irak mener at de blir undertrykt av landets sjiamuslimske regjering og har derfor protestert og demonstrert i flere provinser siden januar med krav om at statsminister Nuri al-Maliki går av.

Maliki har på sin side advart mot at landet kan være på vei inn i en ny borgerkrig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere