RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Serieåpning mot Ham-Kam

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Lørdag innleder Vålerengas juniorspillere interkretsserien mot Ham-Kam hjemme i Vallhall. En tøff åpning, men VIF-gutta går for seier.

- Vi forventer tøff motstand mot Ham-Kam som har med mange spillere med erfaring fra fjorårets serie. Det blir en tøff åpning, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

- Vi får svar på om vi er der vi skal være og om vi har klart å heve nivået vårt i løpet av vinteren.

Ham-Kam spilte sin første interkretskamp for året forrige helg da nyopprykkede Ready ble slått 1-0 på bortebane.

Seier og tap i fjor
I fjor vant VIF-juniorene bortekampen mot Ham-Kam 2-1 etter å ligget under til fem minutter gjenstod. Først utliknet midtstopper Kristoffer Thuen før Mathias Samuelsen lobbet inn seiersmålet på overtid. Like bra gikk det ikke i hjemmekampen på Valles kunstgress. Mens Diego Maradona lekte seg på banen ved siden av tapte Enga hele 4-1 mot de grønne og hvite fra Hamar. Lørdag er det tid for revansje.

- Vi spilte en av forrige sesongs dårligste kamper mot Ham-Kam på hjemmebane. Vi spilte som et småguttlag og forventer bedre prestasjoner i Vallhall på lørdag.

Vålerenga har vunnet interkretsserien de to siste årene. I fjor endte VIF-juniorene fire poeng foran toerlaget FFK, mens Lyn kapret tredjeplassen. Også i år blir interkretsserien hovedarenaen for de yngste juniorene og Vålerenga satser på en ny sesong i toppen.

- Interkretsserien skal også i år hovedsakelig utvikle de yngste juniorene. Vi håper at vi kan være med blant de tre-fire beste, selv om vi ikke prioriterer serien. Hele troppen skal få spille. Unntaket er om vi ligger an til å vinne serien med noen få runder igjen. Da kan det hende vi setter inn litt ekstra skyts i de siste kampene, sier Holter.

Bedre nivå
Nivået i interkretsserien har blitt bedre og bedre de siste årene og flere av spillerne som stort sett spilte interkretsfotball i fjor er nå kvalifisert for hyppigere spill på rekruttlaget i 2. divisjon.

- Interkretsserien blir stadig bedre og kampene vi spiller der holder nok et høyere nivå enn 75 prosent av tredjedivisjonskampene som blir spilt i vårt distrikt. Tredjedivisjonslagene vi møter i oppkjøringskampene er ikke bedre enn de beste lagene i interkretsserien. Selv om det er litt annen type fotball. Det går mye raskere i interkretsserien enn det gjør i tredjedivisjon.

Samme helg som serien starter avsluttes treningskamp-sesongen. Søndag venter 3. divisjonslaget KFUM Oslo i Vallhall.

- Vi klarer to kamper på en helg fordi vi har en stor juniorstall i år og kan dele troppen i to slik at alle får spilletid, forteller Holter.

Med tidligere Vålerenga-spiller Ståle Andersen som ny trener og Christoffer Dahl tilbake fra Lyn satser KFUM Oslo på opprykk til 2. divisjon. I fjor endte laget på tredjeplass i 3. divisjon avdeling 1. Lagene møttes i oppkjøringa til forrige sesong. Den gang vant KFUM Oslo 3-1 i Vallhall.

Lørdag kl. 12.00, Interkrets, Vålerenga – Ham-Kam. Vallhall
Søndag kl. 12.00, Treningskamp, Vålerenga jr – KFUM A, Vallhall

Junior-terminlista 2007

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere