Seriemorder løs i Stockholm?

Foto: TV 2

Sofi ligger bundet på gulvet i et falleferdig skur. Hun kjemper for å komme seg løs. Via en ventil skimter hun hvordan en kvinne drepes i rommet ved siden av.

Sofi får løsnet repet, får opp et vindu og hopper ut. Desperat løper hun gjennom natten, forfulgt av en mørk skygge. I kveld sendes del 1 av "Beck: Siste vitnet", her på TV 2.

To kvinnelik blir funnet i Stockholms-området. Begge kvinnenes ansiktet er totalt ødelagt av syre. Beck varsles, ingen av kvinnene kan identifiseres, og begge er drept i løpet av samme døgn. Alt tyder på samme drapsmann: en ensom psykopat, muligens en seriemorder. Hele politikorpset i Stockholm får ordre om å komme på jobb.

Samtidig får Beck et mindre hjerteinfarkt. Legen mener han er født med en mindre hjertefeil, som kan og bør opereres. Hvis ikke riskierer Beck livet ved neste infarkt. Beck tar imot hjertemedisin og beskjed om å ta det med ro.

Nok et lik blir funnet, denne gangen i en underjordisk tunnel. Samme alder, samme ødelagte ansikt - samme gjerningsmann. Men en detalj på det tredje liket leder til et viktig spor. Via politiet i Riga finner de ut at alle kvinnene er fra samme by i Øst-Europa, prostituerte og aidssyke. Og hvor er Sofi?

På TV 2 mandag 8. mars 2004 kl. 21.45.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag