*Nettavisen* Nyheter.

Seriene som sier sommer

Skal du være hjemme i ferien? Er ikke været like bra som du håpet på? Da kan du se disse tv-seriene for å få sommerstemning.

27.06.08 13:29

(YEYE): Yeye gir deg oversikten over tidenes heteste tv-serier som tar deg med til solfylte strender og varme sommerkvelder:

Baywatch
Tv-serien Baywatch er 90-tallets klassiker. Serien var en svært populær strand-serien og til stor inspirasjon for mange: Plutselig ville vi ta på oss røde badedrakter og løpe i «slow-motion». Ved å slå seg ned foran tv-skjermen og se på denne serien kunne gutta endelig se på lettkledde og vakre bikinidamer uten å være utendørs i det hele tatt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Getty Images)

Les også
Sommersangene du aldri glemmer
Sommerens store flørteguide
Slik bevarer du sommerminnene
Slik blir du festivalskjønn

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: TV3.no

The O.C.
Fansen er fortsatt opprørt over at denne serien tok slutt. Serien viser stjerner som Mischa Barton og Rachel Bilson i strandfylte omgivelser i Newport Beach. Orange County. De fleste her lever et sorgløst liv. Stedet er preget av pengesterke familier, og det sosiale spillet er viktig. Vi møter en gjeng ungdommer, hvorav flesteparten har nytt godt av eksklusive privatskoler, komfortable hjem og spandable foreldre.

Men ikke alle passer inn i glansbildet. Ryan er en ung gutt fra feil side av byen, som gis sjansen til å få livet sitt på rett kjøl når advokaten Sandy Cohen tar ham under sine vinger. Løsningen skulle egentlig være midlertidig, men oppholdet blir etter hvert lengre enn først antatt.

Laguna Beach
I «Laguna Beach» møter vi «The Hills»-stjernen Lauren Conrad som en vanlig skolejente som bodde i en vakker kystby med pene venner og biler. MTV viste første sesong av serien i 2004. Her fikk vi møte vakre tenåringer med glamorøse liv som vokser opp sammen. Hva gjorde disse rike ungdommene hele dagen? De kunne gjøre hva de ville, men livet var likevel ikke perfekt og alt kunne ikke kjøpes for penger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Pacific Blue
I denne serien møter vi politibetjentene som patrulerer gatene i Santa Monica. Her møter vi altså ikke badevakter i sexy badedrakt, men det er i det minste kjekke menn i sykkelshorts.

På grunn av fansens høye ønske om gjensyn med serien og egen Facebook-side kalt «Pasific Blue-aksjonen» så TV2 seg nødt til å oppfylle fansens ønske. TV2 Zebra viser derfor «Pacific Blue» hver tirsdag, onsdag og torsdag kl. 22.50 i hele sommer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Falcon Beach
Seriens handling finner sted på canadiske Winnipeg Beach. Serien kan minne om O.C. der vi møter en liten by med rike og fattige barn, samt en haug med jenter i bikini.

«Falcon Beach» fra 2006 handler om en gruppe unge mennesker med ulik økonomisk og sosial bakgrunn. Det handler om sommer og frihet, men også om to verdener som kolliderer: De som ferierer på stedet og de som bor og jobber der året rundt.

Paige og broren Lane kommer sammen med sin mor for å tilbringe sommeren på landstedet. Erin kommer for å jobbe som badevakt. Jason og Danny bor fast i Falcon Beach og planlegger en sommer med fest, nå som de endelig er hjemme igjen etter et lengre opphold som modeller i utlandet. Lane viser seg å være en «bad boy» og er involvert i narkotika.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: tv2.no

Sunset Beach
«Sunset Beach» ble laget av Aaron Spelling (1923-2006), som også står bak blant annet «Melrose Place», «Den syvende himmel» og «Beverly Hills 90210». Fra 1997 til 1999 ble det laget 755 «Sunset Beach»-episoder fordelt på tre sesonger. Serien ble sendt i over 70 land.

Hvilken er din favoritt tv-serie om sommeren? Diskuter her!

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.