*Nettavisen* Nyheter.

Seriestart på søndag

Vålerenga Ishockey starter sesongen søndag.

16.09.10 15:55

Etter halvannen måned på is og med mange nyttige erfaringer fra kampene mot Europas beste lag i European Trophy, er Vålerengas stolte iskrigere nå endelig klare for GET-ligaen 2010/2011.

Første seriekamp spilles mot nyopprykkede Rosenborg førstkommende søndag på Jordal Amfi kl. 17.00

Det har gått noen år siden vi hadde et lag fra Trondheim i den øverste ligaen, og det er derfor svært gledelig at Rosenborg nå har tatt steget opp fra første divisjon. Vi tror det er viktig for norsk ishockey at de største byene er representert. Selv om ishockeyklubben juridisk er atskilt fra den nokså suksessfulle fotballklubben, spilles det under samme klubblogo, og vi skal ikke undervurdere betydningen av å få en slik merkevare inn i GET-ligaen. På overgangsmarkedet har Rosenborg vært aktive, og laget bør stå godt rustet til sesongen. Landslagskeeper Rubens Smith har tatt veien fra Stavanger, Inge Stokvik og Dag Morten Wehn har reist hjem fra hhv Lørenskog og Sparta, og det blir gjensyn med mangeårig profil i TIK, russeren Ilya Dubkov. I treningskampene har laget gjort gode kamper og spilt jevnt med både Lørenskog, Storhamar og Lillehammer.

Spillerstallen

I vår egen stall står det bra til noen dager før første kamp, tross mange utskiftninger fra forrige sesong. Troppen forsterkes denne uka med den kanadiske forwarden Evan Barlow, som under European Trophy spilte for det finske storlaget IFK Helsingfors. Forrige sesong spilte Barlow i den Nord Amerikanske ligaen ECHL hvor han gjorde hele 93 poeng på 73 kamper og havnet på syvendeplass i den totale poengligaen. Barlow har tidligere spilt sammen med vår USA-import Mark McCutcheon, og de to kan vise seg å bli viktige – særlig i de offensive fasene av spillet.

Se statistikken på Barlow her

Se spillerstallen her

Jordal Amfi er rustet opp for sesongen

Vi kan med glede melde at det er gjort en del forbedringer på anlegget i sommer som går på publikummets komfort. Det er bla. bygget nye mellomtrinn i trappene, det er blitt fler toaletter og vi bygger nå om noen av kioskene for å kunne øke det generelle tilbudet til publikum.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Eirik Førde , Digitalsport

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.