Serietips til en rolig helg

PREMIERE: Borettslaget og 30 Rock har premiere i helgen.

PREMIERE: Borettslaget og 30 Rock har premiere i helgen. Foto: (Scanpix)

Lørdag er den store premieredagen, og det vrimler av gode serier for den som bare skal slappe av i helgen.

19.01.08 11:26

(SIDE2): Det er NRK som står for flest premierer denne helga, og da er det lørdag som utpeker seg som den store tv-kvelden.

Avstemning:Hva MÅ du ha med deg?

Humor
«30 Rock» er en serie vi burde få med oss hvis vi skal tro diverse anmeldere. Prisbelønt med Emmy for beste komiserie forventer vi smart humor. Litt i samme stil som «Studio 60» foregår serien i en bygningen 30 Rock der humorprogrammet «The Girlie Show» går på luften en gang i uka.

Vi følger manusforfatter Liz Lemon (spilles av Tina Fey) i hennes forsøk på å håndtere en hissig tv-sjef (Alec Baldwin) og en kravstor stjerne (Jane Krakowski). Kjente gjesteskuespillere stiller også i første sesong, og vi får møte Isabella Rossellini, Whoopi Goldberg og John McEnroe.

Serien vises på NRK1 klokken 01.00 natt til lørdag og mandager på NRK3.

Les også:Tre hete DVD-tips

Borettslag
På lørdag kveld er Robert Stoltenberg tilbake i rollen som vaktmester Roy Narvestad.

I den første episoden finner han filmruller fra 1960-årene av han og søsteren Ruth. Linda har blitt gambler etter at hunden Tommy døde og finske Piirka får vite at han har blitt far!

Vises på NRK1, lørdag klokken 1955.

«Den store klassefesten» med Dan Børge Akerø starter igjen, i den første episoden er det Åge Sten Nilsen og Alex Rosén som gjester programmet.

Vises klokken 20.25 på NRK1.

Se også:Fullstendig tv-guide på TV2.no

Ut på tur
«Nordkalotten 365» med Lars Monsen på søndagskvelden er et must for store og små med turinteresse i magen. I denne episoden prøver Monsen seg som gullgraver.

Vises søndag på NRK 20.45.

«Et iskald kappløp» er en britisk dokumentar om st britisk og et norsk team som gjenopplever Scott og Amundsens kappløp mot Sydpolen i 1911. De to ekspedisjonene har to uker på seg til å akklimatisere seg - til været, utstyret og de nye trekkhundene.

Vises lørdag på NRK2 klokken 19.40.

På søndag er det finale på «Hundeskolen», og Stig, Gorm og Ingvild og deres firbente kjemper om å bli «Årets Hund og eier 2007».

Vises på TV 2 søndag klokken 21.45.

Jenteserier
For jentene vises «Ugly Betty» sesong 2 vises på TV Norge klokken 18, og denne gangen sliter Betty med en kjekk livvakt.

På TV2 Zebra går det reprise på dramaserien «Brothers and Sisters» på lørdags ettermiddag, på TV3 kan du få med deg reprise av den amerikanske Top Model klokken 17 og «Grey`s Anatomy» lørdag kveld klokken 22 på TV 2 Zebra.

Andre episode av «Seks som oss» og i denne episoden sliter Solfrid med kjærligheten, Erik er i sjokk og Karine kollapser.

Vises på TV 2 søndag klokken 22.40.

På søndag ettermiddag vises spenningsserien «Veronica Mars» og Veronica er rasende på Logan. Andre episode av «Unge mødre» vises på FEM klokken 18.40.

I sykehusserien «House» er det ung mann som plutselig besvimer - hva feiler det han? House er selvsagt på saken.

Spenning
Har du ennå ikke fått med deg det som er kåret til en av verdens beste serier, «The Wire», så burde du ta en sniktitt i helgen.

Serien vises søndag 21.15 på NRK3.

Dokumentarer
«Sirkusliv» er en norsk dokumentarserie om livet i og rundt manesjen hos Cirkus Arnardo.

Vises på NRK3 klokken 19.30.

I «Åndenes makt» er det historien om den «grønne mannen» som avdekkes.

Vises på TVNorge 21.30 søndag.

Se også:Her er helgens kinoanmeldelser.

Se også:Fullstendig tv-guide på TV2.no

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.