RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Serveringssteder stengt på timen

Foto: Farid Ighoubah
Sist oppdatert:
Nattens storaksjon mot serveringssteder i Bergen er den største i byens historie. 120 restauranter ble kontrollert, og Nye Facil, Salwa Pizza og kafeen Tranh Dat ble stengt på timen.

Totalt 41 kontrollører fra åtte etater sjekket mer enn 120 serveringssteder i Bergen i natt. Mer ressurser har aldri blitt brukt på én og samme aksjon.

- Nødvendig
– Dette er den største aksjonen noen gang i sitt slag her i Bergen. Jeg er fornøyd med resultatet så langt. Behovet for en slik aksjon har tydeligvis vært nødvendig, sier Gro Gaarder, kontorsjef ved Kontor for skjenkesaker til iBergen.no i natt.

Politiet, skjenkekontrollører, trygdeetaten, skatteetaten/likningsvesenet, lotteritilsynet, mattilsynet, kemneren og brannvesenet utgjorde gruppen av kontrollører.

De tre serveringsstedene Nye Facil, Salwa Pizza og kafeen Tranh Dat ble stengt, etter at kontrollørene hadde merknader til blant annet serveringsløyve og oppbevaring av mat.

Klikk her for å se listen over stedene som ble kontrollert og stengt.

Nektet adgang
Det var tydelig at serveringsstedene hadde respekt for kontrollen. Ved utestedet Feliz ble iBergen.no først nektet inngang av vaktsjefen for dørvaktene, men etter en runde i hierarkiet fikk vi komme til.

Vi ble imidlertid fulgt nøye med av en vakt som gikk hakk i hæl for å kontrollere hva vi tok bilde av.

Det er antatt at det vil bli gjort en tilsvarende storkontroll til våren, opplyser ett av teamene som iBergen.no fulgte natt til lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere