Gå til sidens hovedinnhold

Servicebuss legges ned

De eldre på Teisen fortviler over at bussrute 59S nå blir nedlagt

Teisen: - Det er helt tullete å legge ned denne ruta, sier Karstein Dahl som bor på Teisen. Han har mange av de eldre med seg i sin frustrasjon og sinne over at Oslo Sporveier legger ned rute 59S.
- Bussen har hatt tre avganger hver dag, klokka 10, 11 og 12, og vi har benyttet oss ofte av bussen, sier Dahl.
Nå må beboerne på Teisen ta buss til Helsfyr og så bytte til t-bane for å komme seg til Tveita.

Tungvint til Tveita

- Mange av oss eldre orker ikke å gå så langt og det er slitsomt å måtte ta både buss og t-bane for å komme til Tveita senter, sier Reidun Hellerud. - Vi er avhengige av å komme oss til Tveita senter, for der er det både apotek, bank og postkontor, sier Hellerud. Bussen som nå legges ned har gått i ett år. Før det jobbet beboerne i to år for å få bussen til å gå på Teisen.
- Det er ikke noe som heter service lenger, ikke for oss eldre, mener beboerne. - Når folk har passert 50 år her i Norge, venter de bare på at vi skal gå under torva, sier Dahl.
- Oslo Sporveier mener bussen er lite brukt, derfor legger de ned ruta, men for oss her på Teisen har bussen vært veldig viktig, sier Dahl.

Gruer seg til vinteren

Det er mange omsorgsboliger på Teisen, og der bor det folk som er dårlig til beins, men som klarer å komme seg til bussholdeplassen på Teisen. Men når man må bytte fra buss til t-bane eller ta to busser for å komme dit en skal, blir det straks mye vanskeligere, sier de eldre på Teisen. De ser ikke fram til vinteren med glatte veier og dårligere bussforbindelse.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen