Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Servitør hevder han ble utsatt for rasisme på jobb

HEVDER HAN BLE UTSATT FOR RASISME: Servitør Khalil Cavil (20) delte et bilde av denne regningen på Facebook. Reaksjonene lot ikke vente på seg. Foto: Facebook
HEVDER HAN BLE UTSATT FOR RASISME: Servitør Khalil Cavil (20) delte et bilde av denne regningen på Facebook. Reaksjonene lot ikke vente på seg. Foto: Facebook
Sist oppdatert:
- Jeg ble kvalm da jeg leste hva de hadde skrevet.

Siste: Servitøren innrømmer å ha diktet opp hele historien - skrev selv beskjeden på regningen.


Khalil Cavil (20) var på jobb som servitør på en restaurant i den amerikanske byen Odessa i Texas, da han hevder han ble utsatt for rasisme fra kunder på et bord han hadde servert, skriver Washington Post.

Da de var ferdige med å spise, ga 20-åringen dem regningen på 108,73 dollar (rundt 930 norske kroner). Da gjestene hadde gått, oppdaget servitøren - som har en lys og en mørk forelder - en lite hyggelig beskjed på regningen, skriver The Independent.

INGEN TIPS: Denne beskjeden gjorde servitør Khalil Cavil kvalm. Senere viste det seg at det var ham selv som hadde skrevet den. Foto: Facebook

Kundene hadde gitt ham null kroner i tips, og begrunnet det med at de «ikke tipser terrorister». Noe de angivelig skrev på regningen og ringet rundt servitørens navn, Khalil.

- På jobb i går kveld fikk jeg denne lappen fra et av bordene mine. På det tidspunktet visste jeg ikke hva jeg skulle si eller tenke. Jeg ble kvalm, og jeg deler dette fordi jeg vil at folk skal forstå at dette er rasisme og at slik hat fortsatt eksisterer, skrev han på Facebook etter hendelsen.

Innlegget hans ble delt titusener av ganger, og servitøren fikk enorm respons fra folk som ber ham om å ikke la seg knekke.

Siste: Servitøren innrømmer å ha diktet opp hele historien - skrev selv beskjeden på regningen.

20-åringen takker for støtten og skriver på Facebook at lappen har gitt ham motivasjon til å forsøke å forandre verden.

Restauranten han arbeider ved sporet opp kunden som hadde fått regningen, og vedkommende ble utestengt fra spisestedet i framtiden, skriver avisen Odessa American.

- Vi støtter vår ansatt. Rasisme, uansett form, er uakseptabelt, sier Terry Turney, sjef for Saltgrass Steak House, hvor Cavil arbeider.

Oppdatert: Servitøren innrømmer å ha diktet opp hele historien - skrev selv beskjeden på regningen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!