RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Servitør fikk tips-sjokk

Sist oppdatert:
Amerikansk turist la igjen gigantsum. Hvor mye tipser du?

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den amerikanske turisten bladde gladelig opp 90 000 kroner for en flaske eksklusiv sjampanje av merket Dom Perignon på det svenske nattklubben Hells Kitchen. Sjokket var ikke mindre da turisten skulle gjøre opp regningen: Mannen punget ut omtrent like mye i tips, 85 000 svenske kroner, melder Aftonbladet.

Hvordan tipser du på restaurant? Fortell nederst i saken.

NA24 - din næringslivsavi

De ansatte bestemte seg raskt for å dele kjempesummen. Sjampanjeflasken mannen kjøpte inneholdt hele seks liter med de edle dråpene. Dette skal være en av et titalls flasker av denne størrelsen som er fortært på Stockholms fasjonable nattklubber dette året. Seks av flaskene skal være solgt i området Stureplan.

Herrelag med anheng
Den svært sjenerøse mannen var i selskap med fem kompiser, og var ifølge avisen tett omslynget av svenske jenter hele kvelden. Jentene fikk også smake av den svindyre sjampisen.

- Sjampanje lokker jenter, og det gjør store flasker også, sier en kilde som iakttok selskapet til avisen.

Dette er ikke første gang rikinger har gitt servitører et særdeles hyggelig skift.

Baker-sjokk
I 2001 fikk studenten Harun Arako fra Afghanistan 120.000 kroner i tips av en gammel mann fordi han visstnok var snill og artig, på et bakeri i Hamburg.

I fjor serverte en mann i Kansas sin favorittservitør noe hun sent vil glemme, en pengebunke med 10 000 dollar, tilsvarende 60 000 norske kroner.

Fikk Porsche i tips
Svenske servitører har vært heldige før. I 2005 fikk 19-åringen Josefin Justin en Porsche på sin siste arbeidsdag på sommerkafeen i Sundsvallbo av en 56-årig beundrer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere