RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SETI gjenopptar søket etter utenomjordisk liv

Foto: Wikipedia Commons
Sist oppdatert:
Nå har prosjektet fått inn penger til å fortsette letingen etter utenomjordiske sivilisasjoner.

Det amerikanske prosjektet SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), som søker etter utenomjordisk liv, ble stanset da observatoriet til Universitetet i California gikk tom for penger i april måned.

SETI-instituttet i Hat Creek, California har i mange år brukt radioteleskoper for å lete etter mulige radiosignaler som er kringkastet av utenomjordiske sivilisasjoner.

Mandag kunngjorde astronomer ved SETI at de har fått bevilget penger til å fortsette letingen på intelligent liv i verdensrommet.

Låner ut teleskoper
SETI-instituttet har fått inn penger fra det amerikanske luftforsvaret i bytte mot at de låner ut sine teleskoper til luftforsvaret, som ønsker å bruke det til å spore opp satellitter og romsøppel, skriver The New York Times.

Avtalen sørger for at SETI-prosjektet får inn 200.000 dollar til å forlenge prosjektet.

- Dette er et viktig element for å lete etter kommuniserende livsformer. De leter etter liv på mange forskjellige måter. Én måte å lete på, er å oppdage nye planeter, mens en annen måte er å lete etter radiosignaler, sier astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard til Nettavisen.

- Er vi alene?
SETI skal forsøke å spore opp og lytte til radiosignaler fra planeter som nylig ble oppdaget av NASAs Kepler-teleskop.

- Det å søke etter slike radiosignaler er veldig viktig fordi man forventer at andre sivilisasjoner, hvis de finnes, også sender ut radiosignaler, sier Røed Ødegaard.

- Dette er et forsøk på å svare på et av menneskets største spørsmål: Er vi alene?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere