Gå til sidens hovedinnhold

SETI gjenopptar søket etter utenomjordisk liv

Nå har prosjektet fått inn penger til å fortsette letingen etter utenomjordiske sivilisasjoner.

Det amerikanske prosjektet SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), som søker etter utenomjordisk liv, ble stanset da observatoriet til Universitetet i California gikk tom for penger i april måned.

SETI-instituttet i Hat Creek, California har i mange år brukt radioteleskoper for å lete etter mulige radiosignaler som er kringkastet av utenomjordiske sivilisasjoner.

Mandag kunngjorde astronomer ved SETI at de har fått bevilget penger til å fortsette letingen på intelligent liv i verdensrommet.

Låner ut teleskoper
SETI-instituttet har fått inn penger fra det amerikanske luftforsvaret i bytte mot at de låner ut sine teleskoper til luftforsvaret, som ønsker å bruke det til å spore opp satellitter og romsøppel, skriver The New York Times.

Avtalen sørger for at SETI-prosjektet får inn 200.000 dollar til å forlenge prosjektet.

- Dette er et viktig element for å lete etter kommuniserende livsformer. De leter etter liv på mange forskjellige måter. Én måte å lete på, er å oppdage nye planeter, mens en annen måte er å lete etter radiosignaler, sier astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard til Nettavisen.

- Er vi alene?
SETI skal forsøke å spore opp og lytte til radiosignaler fra planeter som nylig ble oppdaget av NASAs Kepler-teleskop.

- Det å søke etter slike radiosignaler er veldig viktig fordi man forventer at andre sivilisasjoner, hvis de finnes, også sender ut radiosignaler, sier Røed Ødegaard.

- Dette er et forsøk på å svare på et av menneskets største spørsmål: Er vi alene?

Kommentarer til denne saken