Gå til sidens hovedinnhold

- Sett dem rett på flyet!

Venstrelederen vil hoppe over hele interneringen.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde mener kriminelle utlendinger må sperres inne på lukkede mottak etter at straffen er sonet og de venter på uttransportering.

Det synes ikke parlamentarisk leder i Venstre, Trine Skei Grande, noe om.

Les Gunnar Stavrums kommentar: Farlige må kastes ut

- Rett på flyet
- Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke bare sender dem ut. Det er jo bare å ha et system for å sette dem på flyet når dommen er ferdig sonet, sier Grande til NRK.

Overfor Nettavisen utdyper hun dette slik:

- Jeg kjenner saken fra politiets side og vet at sommel med papirarbeid, gjør at de ikke blir sendt ut når de skal. Rutinene må være slik at papirene er i orden den dagen de er ferdigsonet, slik at det bare er å sende dem rett til Trandum - og ut av landet.

Paradoks
- Disse har gjort noe kriminelt og er dømt til å sendes ut. Dette må effektueres - i stedet sendes somaliske kvinner under legebehandling, som er i landet med små barn, hjem så lett som bare det.

Skei Grande sikter til historien Aftenposten har fortalt om Fathia Ahmed Omar (25) og hennes sønn (5), som ble kastet ut til Norge, til tross for at moren var under legebehandling for en brutal gjengvoldtekt.

- Hvorfor er det slik sommel med papirarbeidet?

- Jeg tror ikke dette er en prioritert oppgave hos domstolens administrasjon, og derfor skorter det på rutinene.

- Hvem regner du med å få støtte til?

- Dette kunne justisminsterens lett ordne opp i. Dette må han bare fikse, det står på viljen.

- Verne samfunnet
Overfor Dagsavisen begrunner Rohde sitt forslag på denne måten:

- For det første for å verne samfunnet mot farlige personer, men også for å gi disse personene menneskeverd og psykiatrisk omsorg fram til de blir uttransportert fra landet, sier hun.

Frps innvandringspolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen, tror det blir enklere å få gehør for lukkede mottak for kriminelle innvandrere etter Rohdes utspill.

Støtte fra Bøhler
- Det er politiet som pågriper utlendinger som tidligere er straffet, og som i påvente av å bli sendt ut, begår nye alvorlige kriminelle handlinger. Politiet har rett og slett ikke ressurser eller de riktige verktøyene som skal til for å bekjempe kriminelle utlendinger, sier Amundsen i en pressemelding.

Han håper nå signalene fra Norges største politidistrikt igjen skal blåse liv i debatten:

- Jeg mener det nå er grunn til at vi igjen reiser debatten i Stortinget. Jeg har tidligere registrert at Aps frittalende politiker, Jan Bøhler, har tatt til orde for lukkede mottak. På bakgrunn av uttalelsene fra Oslo-politiet bør vi også få vite hva statsminister Jens Stoltenberg og justisminister Knut Storberget mener om forslaget.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg