Gå til sidens hovedinnhold

- Sett igang!

Det er usikkert når bydelene får bestemme hvilke utesteder som skal få skjenkebevilling.

Ullern: Ullern er en av fem forsøksbydeler som skal få makt over inndragning og innvilgning av skjenkebevillinger for bydelens utesteder. Men iverksettelsen lar vente på seg og forslagsstiller Knut-Even Lindsjørn (SV) begynner å bli lei av å vente på at byråd Anette Wiig Bryn skal sette vedtak ut i virkelighet. Vedtaket ble fastslått 29. august. Her sto det at byrådet skulle iverksette tiltaket så snart som mulig.
Jeg skjønner at en handlingsplan tar tid, men byråden liker ikke vedtaket og hun motarbeider det. Hun er en motstander av at bydelene skal få myndigheten, sier Lindsjørn.

- Byråden motarbeider

Lindsjørn har spurt byråden skriftlig om hvordan hun forholder seg til saken og venter svar i løpet av uken.
Vi må bare vente til hun svarer på dette. Problemet her er at hun nå vil legge frem planen om delegert myndighet sammen med en alkoholpolitisk plan. Disse tingene har ikke noe med hverandre. I tillegg står det i vedtaket at hun ikke trenger å komme tilbake til bystyret med saken. Vi har bedt henne iverksette vedtaket, sier Lindsjørn, som føler at byråden gjør det hun kan for å motarbeide vedtaket. Dersom det ikke foreligger noe fremgang i saken, vil det bli tatt opp igjen i bystyret 5. desember.
Enten må hun følge dette opp, eller så får hun finne seg en annen jobb, sier han.
Byrådet kan likevel komme med et eget vedtak, fordi det har vært valg. Det var Venstre, Ap og Rødt som stilte seg bak forslaget til Lindsjørn og SV. Venstre sitter på makten til å vippe vedtaket av pinnen. Dersom Høyre og Frp får Venstre til å støtte byrådet i et nytt vedtak, kan dette føre til at byrådet får det som de vil. Blir et nytt forslag vedtatt, vil dette overstyre tidligere vedtak.

Er forbannet

Jeg er jo forbannet over at byråden prøver å late som hun tar vedtaket alvorlig, sier Lindsjørn. Han forteller at byråden har unnlatt å informere forsøksbydelene om hvordan vedtaket ligger an og han forteller at han vet at motstanden er sterk i byrådet.
Forslagsstilleren mener at byrådet er imot delegeringen både fordi de er redd for innstramninger og fordi at byrådet ikke lenger vil ha kontrollen over hvilke steder som får skjenkebevilling eller ikke, i tillegg til at en liberal linje kan dukke opp.
Jeg er ikke redd for noen av delene. Det vil jo bli ulike praksiser i de ulike bydelen, men det er ikke noe jeg skal legge meg opp i. Bydelene må få denne makten. Bydelene vet hvor skoen trykker, de kjenner utestedene og det er nærmere beboerne. At byrådet ikke setter i gang dette, går ut over demokratiet, sier han.
De fem bydelene som skal være forsøkskaniner er Ullern, Frogner, Alna, Grünerløkka og Søndre Nordstrand. Lindsjørn mener at dersom Bydelsutvalgene skal overleve må de få mer makt.
Skjenkepolitikken er et av områdene hvor bydelene må få bestemme selv, sier han.
Nå forventer Lindsjørn at vedtaket er ferdig utarbeidet før jul, slik at bydelene har mulighet til å bestemme bevillingssakene som behandles for neste år.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn