RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Setter DNOs rating under oppsikt

Sist oppdatert:
Kredittratingbyrået Standard & Poor's har satt DNOs nylig tildelt rating under oppsikt etter at selskapet sist uke solgt store deler av sine oljelisenser
Standard & Poor's har gitt DNO en B-rating i forbindelse med at oljeselskapet vurdert utstedelsen av et obligasjonslån på 150 til 200 millioner dollar. Planene ble forkastet etter at de kun fikk en Caa-rating fra ratingbyrået Moody's. Den svake ratingen ville ført til for høye rentekostnader.

DNO valgte i stedet å selge sine lisenser i Norge, Storbritannia og Irland til svenske Lundin Petroleum i slutten av forrige uke. Dette er også bakgrunnen for at deres rating nå er satt under vurdering av S&P.

S&P har også ifølge en pressemelding trukket tilbake rating gitt for det eventuell obligasjonslånet.

Ifølge S&P er det nå usikkerhet rundt DNOs strategi på mellomlang sikt. I tillegg mener S&P at DNO kan komme til å redefinere sitt gjeldsnivå til et lavere nivå fremover som følge av salget. Det vil få betydning for ratingen.

Skulle salget ikke bli gjennomført, kan det føre til en senkning av ratingen. Det samme kan en satsning videre på kun lisenser i mindre stabile regioner. DNO sitter igjen med oljeinteresser i Jemen og Afrika etter salget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere