*Nettavisen* Nyheter.

Setter døra på gløtt for Goliat-utbygging

Også olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) setter døra på gløtt for utbygging av Goliat-feltet i Barentshavet. Les mer her

19.05.08 00:18

Onsdag gikk statsminister Jens Stoltenberg (Ap) langt i å åpne for utbygging av Goliat-feltet. Han sa at Eni Norge har fått en tillatelse som både omfatter leting og utvinning, men at kravene til utbygging først vil bli konkretisert når en søknad foreligger til behandling.Utforske i nord

– Regjeringen er svært interessert i også å utforske de nordlige områdene, sa Enoksen da han torsdag var til stede på en pressekonferanse i Oljedirektoratet i Stavanger.


Statsråden sa at det nå er opp til Eni å vise at de kan innfri de kravene som vil bli stilt for utbygging av Goliat-feltet.– Vi vil komme tilbake til de konkrete planene når forvaltningsplanen legges fram. Men Barentshavet er et sårbart område, så det vil bli stilt strenge krav, sa Enoksen.


Ikke konkret svarHan ville imidlertid ikke svare bekreftende på direkte spørsmål om han med dette mente at Eni vil få ja til utbygging dersom selskapet oppfyller kravene.– Vi vil komme tilbake til kravene når forvaltningsplanen legges fram i vårsesjonen. Mer ønsker jeg ikke å si om det, sa Enoksen.Både Enoksen (Sp) og miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) skapte før helgen tvil om Goliat-feltet kom til å bli bygd ut og sa at regjeringen vil lytte til miljøinteresser.


Direktør i Oljedirektoratet, Gunnar Berge, sier at Goliat-funnet er langt større en antatt og er av «internasjonal klasse».Oljeselskapet Eni Norge er operatør på feltet med et eierskap på 65 prosent, mens Statoil har 20 prosent og DNO 15 prosent.(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.