*Nettavisen* Nyheter.

Setter du penger på Fabian Stang?

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

Bookmakere kaster seg inn i ordførerkampen i Oslo.

23.10.10 11:00

- Det ligger an til noen saftige dueller mellom gamle travere som elsker retorikken, spillet og livsvarmen fra søkelyset, sier Mads Jørgensen, ansvarlig for PR og samfunnskontakt hos Unibet.

I en pressemelding fra spillselskapet heter det at Fabian Stang har over 50 prosent sjanse til å fortsette i jobben som ordfører i Oslo.

De har satt odds på ordførervalget, og mener Høyres ordførerkandidat ligger desidert best an. Skarve 1.70 i tilbakebetaling på hver satsede hundrelapp betyr at selskapets eksperter mener det er over 50 prosent sjanse for at Stang beholder kjedet rundt halsen. Rune Gerhardsen gir odds 3.25, mens Carl I. Hagen med sin odds 7.50 beregnes til cirka 15 prosent sjanse for å vinne ordførerkampen.

Odd Einar Dørum gir 30 i odds.

- Høyre har styrket seg i forhold til Ap og Frp siden forrige thrillervalg i Oslo. Fabian Stang er en populær, og ukontroversiell ordfører, mens Rune Gerhardsen er mer omstridt, uten spesielt gode valgkamper på merittlisten, sier Jørgensen.

- Carl I. Hagen vil nok sanke mange stemmer, men vi tviler på at han er samlende nok til å vinne. Høyre vil i en eventuell koalisjon med Frp og eventuelt KrF og Venstre gjøre svært mye for å beholde ordførervervet, og vi tviler sterkt på at Frp klarer å bli største parti i Oslo, for dermed å kunne bestemme ordfører, sier Jørgensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.