RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Setter ned tollsatsen på smør

Foto: Linn Bøhler (Side2/Montasje)
Sist oppdatert:
Statens landbruksforvaltning setter ned tollsatsen for å bøte på smørmangelen.

Tollsatsen settes ned til 4 kroner i hele desember, melder NTB.

På grunn av den akutte smørmangelen, ba Tine Statens Landbruksforvaltning mandag om å redusere tollsatsen på smør i perioden fram til nyttår - for å sikre tilstrekkelig smør til norske forbrukere.

Årsaken til smørmangelen er en betydelig lavere melkeproduksjon, og en markant høyere etterspørsel etter smør enn forventet.

Smør til jul
Tine har i realiteten monopol på smør- og melkemarkedet i Norge, og innså at det ikke nyttet å beholde dagens tollsatser når butikkene mangler smør.

- Derfor ber Tine om at tollsatsen reduseres på smør for alle aktører i perioden fram til nyttår slik at det kan importeres utenlandsk smør for å dekke markedsbehovet, skrev konserndirektør Elisabeth Morthen i en pressemelding mandag.

Les Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrums kommentar: Tine styrte mot smør-krise

Oppdaterte prognoser viser at markedsbehovet fram til nyttår gir et udekket behov på ca. 50 tonn smør pr. uke. Fremover mot jul Tine vil fortsette å levere smør på vanlig måte til butikkene over hele landet, men mengden vil være noe mindre enn normalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere