RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Setter opp grensene for buffersone i Øst-Ukraina

Sist oppdatert:
Donetsk (NTB-Reuters): Representanter fra Ukraina, Russland og OSSE har begynt arbeidet med å sette opp grensene for buffersonen som partene har blitt enige om i Øst-Ukraina, sier ukrainske militærkilder.

For en uke siden ble myndighetene i Kiev og de prorussiske separatistene enige om en avtale som blant annet innebærer tilbaketrekning av artilleri og tungt militært utstyr som stridsvogner fra frontlinjen for å opprette en 30 kilometer bred buffersone.

Ifølge en ukrainsk militærkilde møttes ukrainske og russiske representanter hverandre i Donetsk for å avklare eksakt hvor grensene for buffersonen skal gå.

Det russiske utenriksdepartementet avviser på sin side at de er involvert i samtalene, og sier i en uttalelse at de ikke er med fordi de ikke er en del av konflikten. Det er kun Kiev og separatistene som er ansvarlige for våpenhvile-samtaler, ifølge det russiske utenriksdepartementet.

Også representanter fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) deltar i diskusjonene i Donetsk fredag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere