Bilder og videoer delt på sosiale medier viser at luftvern nå blir satt opp på flere offisielle bygninger i den russiske hovedstaden.

Luftvernsystemene er av typen Pantsir, som er selvgående missilsystemer med middels rekkevidde som skal kunne skyte ned luftfartøy og beskytte mot et eventuelt luftangrep.

Mystiske eksplosjoner

Om Kreml faktisk frykter et slikt angrep er uvisst, da installasjonen av missilsystemene ikke er bekreftet fra offisielt hold.

Mystiske eksplosjoner har funnet sted i militære områder på Krim, og ved flere flybaser i Russland. Ukrainske myndigheter har også hevdet at de har påbegynt testing av raketter med rekkevidde på opp til 1.000 kilometer, som potensielt kan gjøre Moskva til et mål.

Allikevel er et ukrainsk angrep på den russiske hovedstaden per nå lite sannsynlig.

Les mer: Dette er Sveriges nye våpenpakke til Ukraina: – Kommer virkelig til å gjøre en forskjell på slagmarken

– Et spørsmål om tid

At disse missilsystemene nå dukker opp er et symbol på Russlands manglende suksess i krigføringen, skriver The Guardian.

Kreml har allikevel fått støtte fra sine tilhengere. Den russiske journalisten Alexander Kots, som støtter Putins krigføring i Ukraina, skriver at han mener det er bra at lederne planlegger i forkant heller enn i etterkant av det han omtaler som «de første angrepene».

– Det betyr at de (ledelsen) forstår risikoene og at det kun er et spørsmål om tid før det vil komme et angrep, skriver Kots.

Opprustningen kom dagen før vestlige forsvarstopper møtes på Ramstein-basen i Tyskland for å diskutere om stridsvogner av typen Leopard 2 skal sendes til Ukraina.

I forkant av møtet har russiske topp-politikere advart NATO-land mot å sende mer militær hjelp til Ukraina, blant andre tidligere president Dmitrij Medvedev som uttalte at et tapende Russland kunne resultere i atomkrig.

Les mer: Full forvirring om ukrainske stridsvogner: – Vet det ikke er nok