RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Setter ut storfisk

Sist oppdatert:
Nå setter Oslomarkas Fiskeadministrasjon (OFA) ut årets største ørreter.

Disse skal til nærvann, eller det vi kaller for sone 1 vann i forvaltningsplanen. Akerselva og Nøklevann har allerede fått første utsett med 3-årig ørret. Disse fiskene veier i år fra 300 gram til 1 kilo.

I fisketanken på OFA-bilen går det rundt 150 storfisk. Ett par tusen 3-årige ørret skal ut i løpet av ett par dager. I tillegg settes minst 15.000 av den mindre fisken lengre inn i markakjernen. Mange av disse er allerede satt ut. Vi har delt vannene i Oslomarka inn i 3 soner avhengig av forvaltningsgrad. Se «kart og turtips».

Soneindelingen er markert med farger på kartene. I sone 2 og 3 vann, som har behov for ørretsupplering, settes 1-årig eller 2-årig fisk. De største ørretene er kun reservert til sone 1 vann. Enkelte havner likevel i noen bittesmå «spesialvann» her og der...

Nærvannene er moro for familier, barn og andre som f.eks bare vil ut en kort tur, med mulighet for å få stor ørret på kroken. De største ørretene vi setter, går ikke for å være spesielt vanskelige å få til å bite. I fjor måtte vi ut for å sette ut mer enkelte steder etter en ukes fangstrapporter...

Men det er som regel ikke bare «å bøtte opp» heller. Lutvann og Burudvann får også «storfisk» denne uka. Sluk og spinner fungerer bra.

Her kan du kjøpe fiskekort til Oslomarka

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere