RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sevan Marine får avtale med Petrobras

Sist oppdatert:
Den nye riggaktøren Sevan Marine har tatt et nytt viktig skritt i forbindelse med sitt riggprosjekt. De har fått en itnensjonsavtale om å leie ut riggen til Petrobras
Sevan Marin som er på vei mot børs, har under bygging den første av sine rigger basert på et helt nytt og eget utviklet design, SSP 3000. Nå er de også i ferd med å sikre oljeproduksjonsriggen kontrakt.

Sevan har inngått en intensjonsavtale med det brasilianske statsoljeselskapet PEtrobras som ønsker å bruke produksjonsriggen på Piranema-feltet- Det er snakk om en lang kontrakt med produksjon på feltet som ligger utenfor den nordøstlige delen av Brasil.

Riggen skal nå bygges som en flytende produksjons og lagringsenhet (FPSO) og planlagt oppstart på kontrakten er midten av 2006.

De to selskapene vil nå gå inn i avsluttende forhandlinger med mål om en endelig kontrakt.

- Vi er stolte av Petrobras intensjon om å bruke SSP til å utvikle Piranema-feltet som ligger på dypt vann, sier gründer og konsernsjef Jan Erik Tveraas i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere