RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sevan venter på inntjeningen

Sist oppdatert:
Riggselskapet Sevan Marines resultater for fjerde kvartal bar preg av at selskapet er i sluttfasen med nybyggene.
Sevan Marines ingeniøravdeling Kanfa arbeidet stort sett med interne oppgaver i fjerde kvartal. Dette sammen med de første driftskostnadene for oljeproduksjonsplattformen SSP Piranema bidro til å gi økt underskudd.

Sevan hadde driftsinntekter på kun 0,5 millioner dollar i fjerde kvartal, mot 16,5 millioner i i samme periode i 2005. Det ga et driftsunderskudd på 17,6 millioner dollar, mot kun minus 3,4 millioner i fjerde kvartal 2005.

Tallene har forøvrig liten interesse da det første er når selskapet flåte av nybygg har kommet på kontrakt at Sevans inntjeningspotensial vil vise seg.

Sevans ordrebok lyder nå på 2,3 milliarder dollar, og inkludert opsjoner kan verdien av kontraktene hittil oppnådd ende på 3,6 milliarder dollar. De første inntektene fra riggene er ventet i andre kvartal når SSP Piranema går på kontrakt for brasilianske Petrobras.

Sevan meldt forøvrig i forbindelse med tallene i dag at selskapet har fått en intensjonsavtale for den tredje produksjonsenheten som er bestilt på spekulasjon.

Byggingen av selskapets enheter går nå på skinner etter problemene og kostnadsoverskridelsene i forbindelse med SSP Piranema. Prislappen på Piranema har forøvrig økt med 45 millioner dollar i forhold til tidligere anslag. Det gir en total pris på Piranema på 265 millioner dollar inkludert finanskostnader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere