RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sex gjør deg lykkeligere enn penger

Sist oppdatert:
Her er de gode nyhetene for de som har større aktivitet på soverommet enn på bankkontoen: Ny forskning viser at sex er bedre for lykken enn penger.

Flere penger gir ikke nødvendigvis mer sex, men mer sex kan få deg til å føle deg rikere.

Det vil ikke si at man blir automatisk lykkelig ved kun å ha et aktivt sexliv, og selvfølgelig har penger noe å si, men tross all sunn fornuft – mer penger gir ikke mer sex, sier amerikanske økonomiforskere.

Etter å ha analysert egenmeldingsskjemaer om seksuell aktivitet fra rundt 16.000 mennesker har økonomer fra Dartmouth College i USA kommet frem til følgende ressultat:

Sex er en viktig del av den matematiske ligningen som måler lykke. Økningen i lykke et menneske opplever ved å øke seksualaktiviteten, fra et samleie i månden til et samleie i uken, tilsvarer en lønnsøkning på rundt 340.000 kr for den gjennomsnittlige amerikaner.

- Studiene beviser at penger til en viss grad gjør folk lykkelige, men ikke på langt nært så mye som økonomer tror, sier en av de amerikanse forskerene.

Avhandlingen ”Penger, sex og lykke: en emperisk studie”, som nylig ble publisert av National Bureau of Economic Research, setter i hovedsak et estimat på hvor mye penger tilsvarer i sex når det kommer til lykke.

Tross den mer populære oppfatningen, fant forskerene ut at det å ha mer penger ikke nødvendigvis tilsier at man får mer sex. Det er ingen forskjell mellom mengden av sex og lønnsnivå.

Men forskerene fant at sex har en større effekt på lykken hos de som er høyere utdannet, og antagelig rikere, enn de med dårligere utdanning.

Totalt sett er de mest lykkelige menneskene de som får mest sex. Gifte mennesker har 30 prosent mer sengeaktivitet enn single.

Et godt ekteskap som holder tilsvarer like mye som en ekstrainntekt på rundt 680.000 kroner på lykkebarometeret. Fraskilte derimot, har en nedgang av sex som tilsvarer en forminskning på rundt 450.000 kr i året.

Hvorvidt den kraftige økningen i lykkelig inntekt kan fraskrives ekteskapelig lykke eller økt seksualaktivitet er fortsatt under debatt, men de økonomiske kalkulasjonene bekrefter det psykologer har vist lenge: Mennesker som ser på seg selv som lykkelige er vaneligvis rike på seksuelle aktiviteter.

Blir man virkelig lykkelig av mer sex, eller er det bare fordi lykkelige mennesker har større sannsynelighet for å havne i køya enn andre? Dette er ennå uklart, men det finnes bevis for at psyke og sex lever av hverandre.

Fem siste saker fra Mozon.no:
Omega-3 viktig for barnets utvikling
- Prostata-medisin kan føre til kreft
Lurt å vente med å få barn
Grønnsak-blanding kan beskytte mot kreft
Hold deg frisk på reisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere