Sex, krig og vold i Roma

Det blir vold, krig og het sex når Canal + onsdag starter opp med den storslagne TV-serien Rome. Se bilder her.

(SIDE2): «Rome» er laget som et samarbeid med britiske BBC og amerikanske HBO og har med sine 100 millioner dollar resultert i en av tidenes dyreste tv-serier. Blant annet ble det brukt store summer på å gjøre byen ekte og troverdig. En nøyaktig kopi i 2:3 målestokk ble bygget av Forum Romanum.

Innspillingen foregikk fra mars 2004 til mai 2005. Med på laget var også flere historikere, for at det hele skulle bli så autentisk som mulig. TV-gigantene har samarbeidet før. Det resulterte i den kritikerroste serien «Band of Brothers»

Gjennom tolv episoder følger vi to soldater, centurionen Lucius Vorenus og den tidligere dødsdømte leiesoldaten Titus Pullo, som i tiden rundt år 50 før Kristus blir involvert i det politiske maktspillet i storbyen Roma.

Den mektige hærføreren Julius Cæsar har erobret Gallia og har tenkt til å vende tilbake til Roma. Dette gjør byens aristokrati forferdet, og de truer med å anklage Cæsar for krigsforbrytelser. Hans allierte i byen er Pompeius, som er gift med Cæsars datter. Når hun dør, utløser dette en bitter maktkamp, som gjør Cæsar og Pompeius til erkefiender.

Serien er beskrevet som brutal og voldelig og har anbefalt aldersgrense 18 år. Det skal også være dampende hete sexscener i filmen. Skuespillerne er entene engelske eller irske.

En av seriens regissører, Allen Coulter, har blant annet stått bak suksess-serier som «Sopranos», «Six Feet Under» og «Sex And The City».

Bilder fra serien ser du under

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.