RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sex opp soverommet

(Crestock)
Gjenspeiler soverommet sexlivet?

(SIDE2): Det skal bare noen enkle grep til for å gjøre soverommet til et velværested - og ikke minst et nytelsessted.

Her er ni enkle innredningstips som kan hjelpe med å øke temperaturen i soverommet for deg og din kjære:

Bilder
Forsterk intimiteten deres ved å ha bilder som minner dere om hva slags par dere faktisk er. Lag forstørrelser av fine bilder (gjerne i svart/hvitt) der dere ser flotte ut sammen. Suvenirer som minner om plasser dere har vært sammen kan også være hyggelige påminnelser fra deilige dager dere har tilbrakt sammen.

Farge
Nyanser av oransje kan passe godt på et soverom - fordi fargen er mikset av den litt mer sexy rødt og gult. Fargen kan virke oppløftende. Unngå 70-talls stemning ved å velge en dypere oransjetone. Virker det litt voldsomt å male hele rommet i denne fargen - så gå for en av veggene.

Lys
Å tenne lys og gjøre det koselig rundt seg er en god idé. Plasser store lys på ildfaste fat på gulvet - det kan skape dramatiske skygger i soverommet. Duftlys er også et godt alternativ, og skaper en god atmosfære i rommet.

En duft av sitrus skal etter sigende også gjøre underverker for blodtilførselen til penis, skriver Womans Health Magazine på sine hjemmesider.

Belysning
En dimmer på lampen kan være en god investering. Er lampen en anelse rosa virker også lyset mykere. Rosa har en beroligende effekt, til motsetning av en ravfarge som virker opphissende

Takhøyde
Går det an å øke takhøyde i soverommet? Det kan være et godt triks. En studie ved et universitet i Minnesota viser at rom der det er høyt under taket gir rom for kreativ tankegang, mens et lavere tak vil hjelpe deg å fokusere på detaljer. Mal taket enten mørkere eller lysere enn veggene - avhengig av hvilken effekt man ønsker.

Puter
Scenograf fra den britiske tv-serien «The Tudors», Jenny Oman, liker å blande i materialer som fløyel og silke i valg av puter, pledd og sengetepper. Og det var det hun mikset da hun innredet soverommet til den sexglade kong Henrik 8. Dype farger og materialer som fanger lyset kan virke sensuelt og luksuriøst.

Filmer
La deg inspirere av filmerotikk som for eksempel «9 1/2 weeks» på soverommet.

Les også:Slik får du bedre sex

Blomster
Kvinner presterer bedre om det finnes planter i nærheten, viser en studie presentert på Scandinavian Journal of Psychology.

Klassiske roser er en fin måte å pynte opp soverommet med. Men både lavendel og liljer kan virke opphissende...

Musikk
Musikk påvirker omgivelsene våre, så lag derfor en fin spilleliste som passer på soverommet.

Les også:Slik får du mer spontan sex

Kilder: Womens Health Magazine og Expressen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere