Sex-scenene lekkes på nett

Sex-scenene fra «Mass Effect 2» publiseres på YouTube.

27.01.10 14:47

Rollespillet «Mass Effect 2» er et spill for voksne. Tittelen har 18 års aldersgrense, og i likhet med originalen fra 2007, omhandler spillet både det ene og andre voksne mennesker kan finne på å gjøre. Som å reise galaksen rundt med en gjeng krigerske aliens. Eller å ha sex.

ANMELDELSE: «Mass Effect 2»
SAMLESIDE: Alt om «Mass Effect 2»

Blokken Kotaku kunne søndag avsløre at flere av spillets intime øyeblikk allerede hadde lekket ut på nett, nærmere bestemt på YouTube. Videoene ble raskt gjort utilgjengelige etter press fra Electronic Arts, men det er naturligvis umulig å stoppe menneskets (vite)begjær. Nye videoer vil dukke opp. Som her:

HTML EMBED

Utvikleren Bioware er ikke redde for å ta i områder som gjerne regnes som tabu i spillindustrien. Studioet, som er blant verdens desidert beste spillskapere, får dermed mye oppmerksomhet. Sexscenen i rollespillet «Mass Effect» fra 2007 er antagelig blant de best dokumenterte.

Det hele startet da det britiske sensurorganet BBFC avslørte at spillet inneholdt seksuelle aktiviteter, blant annet i form av lesbisk aliensex. BBFC kalte imidlertid scenen for «harmløs» og spillet fikk aldersgrensen 18 år av helt andre årsaker.

Det stoppet likevel ikke den amerikanske reporteren Martha MacCallum i Fox News fra å hevde at spillet (som hun ikke selv hadde testet) inneholdt grafiske sexscener med full nakenhet og at «Mass Effect» etterlot ingenting til fantasien.

MacCallums uttalelser var likevel ingenting i forhold til den kristne bloggeren Kevin McCullough som via nettsiden Townhall.com hevdet at «virtuell, orgasmisk voldtekt bare var et klikk unna» og at spillet kunne tilpasses for å «sodomisere hva som helst, hvem som helst og på hvilken måte som helst».

Vi får håpe pressen og spillkritikerne har vokst et lite stykke siden sist.

Se lanseringstraileren til «Mass Effect 2»

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.