*Nettavisen* Nyheter.

Sex selger ikke

Alle vet at sex selger, men for spillindustrien er dette en sannhet med modifikasjoner.

05.01.05 12:47

2004 var året spillindustrien testet påstanden om at «sex selger» – med varierende hell.

På siden av begivenhetenes gang startet året med Ubi Soft som i vanvare reklamerte stort for en nettside med hardporno i markedsføringen av spillet «Rainbow Six 3».

En liten luring snappet opp nettsiden før spillgiganten rakk å kjøpe den, og satset stort på «interaktiv underholdning». Ubi Soft kjøpte tl slutt siden, men vil ikke ut med hvor mye de måtte betale.

Larry, stripping og voksen-SIMS
Minst tre utviklere satset på sexy spill i året som gikk, men hverken kritikere eller publikum satt pris på flørtingen.

Gjensynet med Larry (eller snarere hans nevø) i «Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude» mottok tildels svært dårlig kritikker, og solgte heller ikke bra.

Ifølge CNN Money gikk mindre enn 114.000 eksemplarer over disk.

«The Guy Game» bragte amerikanernes berømmelige høstferie til verden med strippende tenåringer på vakre strender. Tittelen er et spørrespill hvor riktige svar premieres med unge toppløse jenter.

Spillet fikk helt greie kritikker, men bare 60.000 titler ble solgt. Og for å gjøre saken enda verre. En 17 år gammel jente saksøkte nettopp spillet for ulovlig bruk av kroppen hennes.

«The Singles» koblet sex med SIMS, og suksessen burde vært soleklar. Men den gang ei. Ifølge CNN Money er salgstallene «avgrunnsdypt lave».

Playboy-suksess
Amerikanske Playboy Magazine er de eneste som kan skilte med suksess med nakne spillberter. I oktober 2004 trykket de flere bilder av avkledde spill-ikoner med den sexy vampyren Rayne i spissen.

Playboy vil ikke ut med salgstall, men ifølge talsperson Lauren Melone kommer bladet «helt opplagt til å vise flere spillbilder».

Også i år vil vi se flere sexspill. Førstemann ut er «Playboy: The Mansion» fra Ubi Soft. Spillet slippes i Norge i slutten av februar. Så får vi håpe at gamere endelig lar seg overbevise...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.