RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sex-siktede flykter fra sladder

Sist oppdatert:
Etter å ha blitt siktet for overgrep mot fire gutter, flyttet samboerparet fra bygda.

- Stedet de bodde på er lite og sladderen går fort, sier kvinnens forsvarer Arild Dyngeland til iBergen.no.

- Serverte alkohol
Paret ble tre uker før jul i fjor pågrepet og siktet for overgrep, først mot tre gutter, senere fire. Ifølge guttenes forklaringer skal samboerne ha forsynt de mindreårige guttene med alkohol og piller, før den 26 år gamle kvinnen forgrep seg på dem.

Saken skapte store overskrifter i mediene. I seks uker satt paret varetektsfengslet, mens sladderen spredte seg fra nabolaget til hele kommunen, og til slutt snakket hele øysamfunnet om de to.

Da varetektsperioden var over i januar, bestemte paret seg for å bli værende i Bergen og ikke flytte tilbake til boligen sin. Sladderen var en for stor belastning. Begge to var innflyttere til kommunen og hadde ikke bodd der lenge. Leiligheten deres skal ennå ikke være solgt.

Innstiller på tiltale
Nå vil politiet at statsadvokaten skal ta ut tiltale mot paret.

- Saken er avsluttet og jeg har sendt den videre til statsadvokaten med innstilling om å reise tiltale, sier politijurist Ellen Mjøs til iBergen.no. Paret kan dermed bli tiltalt for seksuell omgang med barn under 14 og 16 år, i tillegg til voldtekt. Kvinnen har delvis erkjent straffskyld i saken, mens hennes 30 år gamle samboer nekter for alt.

Trolig vil statsadvokaten sende påtalespørsmålet videre til riksadvokaten. Dersom det skjer, kan det ta tid før en endelig avgjørelse om tiltale eller henleggelse fattes. Dyngeland ønsker ikke å kommentere politiets innstilling til iBergen.no.

- Først og fremst fordi jeg ikke er blitt orientert om dette av politiet, men også fordi jeg heller ikke har snakket med min klient om saken. Det har vært mye fokus på saken og det har vært vanskelig for henne, sier Dyngeland.

Paret har ikke ønsket å gi intervjuer til pressen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere