Sex-siktet samboerpar kan bli løslatt

Politiadvokat Ane Kvaal sier de forholder seg til at samboerparet som er siktet for seksuelle overgrep mot fire mindreårige gutter, sitter til mandag. Om de vil kreve ytterligere fengsling vil hun ikke ut med.

14.01.06 14:36

- Vi jobber i hele helgen med saken, mer vil jeg ikke si. sier Ane Kvaal til iBergen.no.

Hun vil dermed ikke ut med om politiet vil kreve ytterligere fengsling for samboerparet eller om de blir løslatt på mandag.

Paret ble for halvannen uke siden gitt to nye uker i varetektscella, men mandag kan de være ute på gaten igjen.

Ville løslate

Ved siste fengslingsmøte ville Midhordland tingrett løslate den 26 år gamle kvinnen, men aktor Trond Eide påkjærte kjennelsen på stedet. Han ønsket å holde henne fengslet i fire uker til, på grunn av faren for bevisforspillelse, gjentakelse og rømning. Gulating lagmannsrett var delvis enig og ga kvinnen to ukers forlenget fengsling, det samme som hennes medsiktede samboer fikk da han ble framstilt for Sunnmøre tingrett.

Innrømmet overgrep

Samboerparet er siktet for å ha forgrepet seg på fire tenåringsgutter i en av Bergens omegnskommuner i begynnelsen av desember 2005. Kvinnen er siktet for seksuell samvær med barn under 16 år og for voldtektsforsøk. Hun har erkjent å ha hatt utuktig omgang med guttene, men nekter for at det involverte samleie. Mannen (30) er siktet for medvirkning. Han har nektet all straffskyld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.