RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sex-siktet samboerpar løslatt

(Illustrasjonsfoto Scanpix)
Sist oppdatert:
Samboerparet, som er siktet for seksuelle overgrep på fire tenåringsgutter, ble løslatt mandag.

Paret ble for i begynnelsen av måneden siden gitt to nye uker i varetektscella, men mandag var de ute på gaten igjen. Politiet fant ingen grunn til å be om forlenget varetektsfengling.

- Det foreligger ikke lenger fare for bevisforspillelse. Politiet har fått de bevisene de trenger og paret er nå løslatt, sier politijurist Ellen Mjøs til iBergen.no

Ville løslate
Ved siste fengslingsmøte ville Midhordland tingrett løslate den 26 år gamle kvinnen, men aktor Trond Eide påkjærte kjennelsen på stedet. Han ønsket å holde henne fengslet i fire uker til, på grunn av faren for bevisforspillelse, gjentakelse og rømning. Gulating lagmannsrett var delvis enig og ga kvinnen to ukers forlenget fengsling, det samme som hennes medsiktede samboer fikk da han ble framstilt for Sunnmøre tingrett.

- Han er svært lettet over løslatelsen, men det var som forventet at de ville løslates i dag, sier mannens forsvarer Jannicke Keller-Fløystad til iBergen.no.

Flytter ikke hjem
For første gang på seks uker skal samboerparet nå se hverandre igjen. Mannen returnerer til Bergen, etter å ha sittet varetektsfenglet i Ålesund, men paret skal ikke hjem til boligen de deler utenfor Bergen.

- De ønsker ro omkring saken og reiser derfor ikke hjem, forteller Keller-Fløystad.

Kvinnens forsvarer Arild Dyngeland var ikke tilgjengelig for kommentar mandag ettermiddag.

Innrømmet overgrep
Samboerparet er siktet for å ha forgrepet seg på fire tenåringsgutter i en av Bergens omegnskommuner i begynnelsen av desember 2005.

Kvinnen er siktet for seksuell samvær med barn under 16 år og for voldtektsforsøk. Hun har erkjent å ha hatt utuktig omgang med guttene, men nekter for at det involverte samleie.

Mannen (30) er siktet for medvirkning. Han har nektet all straffskyld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere