RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sex viktigst for Oslo-menn

Sist oppdatert:
Sex er viktigere for menn i Oslo enn i Norge for øvrig, og forbruket av potenspiller er skyhøyt i hovedstaden. Det viser en ny undersøkelse.

Ifølge en pressemelding fra legemiddelprodusenten Lilly har hver oslomann over 40 år de siste seks månedene i snitt kjøpt potenspiller for dobbelt så mye som menn i resten av landet.

Dobbelt forbruk i Oslo
Det er MMI som tidligere i år gjennomførte undersøkelsen blant norske menn og kvinner i alderen 30 til 70 år. Målet var å finne ut mer om menn og kvinners oppfatninger av seksualitet og menns bruk av potensmidler.

Fra februar til september 2003 har nordmenn kjøpt potenspiller for totalt 46 805 381 kroner, ifølge pressemeldingen.

Hver nordmann har i snitt kjøpt potenspiller for 47 kroner, mens salget i Oslo tilsvarende 94,57 kroner pr. mann. For menn i Oslo er tallet altså nesten dobbelt så høyt som landsgjennomsnittet. Og de potensløse Oslofolkene kjøpte potensmidler for totalt 9.726.642 kroner i disse seks månedene.

- Vi har visst lenge at norske menn i varierende grad har problemer med potensen. Etter hvert som det er kommet flere preparater på markedet og åpenheten omkring potensproblemer er blitt større, er det naturlig at salget øker. Nå vet norske menn at de ikke lenger er alene i verden med potensproblemene og tør i større grad å søke hjelp, sier spesialist i urologi Morten Andersen.

Kvinner støtter kjøp av potenspiller
Potenssvikt rammer 4 av 10 menn over 30 år. Undersøkelsen viser at 1 av 3 kvinner vil at mannen tar potenspiller hvis potensen svikter. Jo yngre kvinnen er, jo mer vil de at mannen skal bruke potenspiller hvis potensen skulle svikte.

Hele 42 prosent av kvinnene mellom 30 og 39 år sier de direkte vil oppfordre mannen til å bruke dette hvis behovet melder seg.

- Et parproblem
Blant de mennene som deltok i undersøkelsen opplyste 81 prosent at er ”svært” eller” ganske” viktig i parforholdet. 1 av 3 mellom 30 og 39 sier det er ”svært” viktig.

- Det er helt naturlig at dette også er viktig for kvinnene. Potensproblem er et parproblem. De gangene mannen og kvinnen kommer sammen for å søke hjelp for potensproblemer, er da vi kan hjelpe dem best, sier urolog Morten Andersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere