RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sexbok på lesetoppen i Guantanamo-leiren

Foto: SHANE T. MCCOY (AP Photo)
Amerikansk kongressmann avslører at boksuksessen «Fifty Shades of Grey» har overtatt førsteplassen fra Koranen som mest leste bok i fangeleiren.

Lesevanene til såkalte VIP-fanger som holdes i USAs kontroversielle fangeleir Guantanamo på Cuba går nå verden rundt etter at en kongressmann «avslørte» at den internasjonale bestselgerboken «Fifty Shades of Grey» er populær også blant de angivelige islamistene.

Det er den amerikanske, republikanske kongressmannen Jim Moran som lettet på sløret etter en rundtur på Camp 7 – høysikkerhetsavdelingen med over et dusin VIP-fanger, inklusive fem personer anklaget for å ha deltatt i planleggingen av 11. september.

- Boken som er mest etterspurt av VIP-fangene i høysikkerhetsavdelingen er ikke lenger Koranen, det er «Fifty Shades of Grey», hevder kongressmedlem Jim Moran.

En talsmann for militæret sier til Reuters at fengselet ikke kommenterer fanger som blir holdt i Camp 7, bortsett fra i de mest generelle termer.

Nyhetsbyrået rapporterer også at tidligere bibliotekarer på Guantanamo har uttalt at de sjekket lesestoff for seksuelt innhold.

Fremtiden for de innsatte er for øvrig høyst uviss.

Se innslag om «avsløringen» under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere