*Nettavisen* Nyheter.

Sexchip skal gi økt lyst

NYTELSE: En ny chip som stimulerer et senter i hjernen skal hjelpe til med nytelse... Foto: (Shutterstock)

Viagra kan ha fått en konkurrent.

05.01.09 22:14

(SIDE2): En ny elektronisk chip skal etter sigende kunne stimulere nytelsessentrene i hjernen og dermed gi økt sexlyst hos både kvinner og menn.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Inn i hjernen
Det er forskere ved Oxfords psykiatriske fakultet som skal ha funnet ut av at ved å operere denne chipen inn i hjerne kan det helbrede manglende sexlyst, skriver Ekstra Bladet.

Ved å sende elektroniske impulser til området i hjernen som heter orbitofrontale cortex stimuleres sansene til å nyte. Området befinner seg bak øynene og assosieres med den nytelsen man føler når man for eksempel spiser eller har sex.

Metoden er allerede brukt til å bekjempe Parkinson. Oppdagelsen ble gjort av forskerne Morten Kringelbach og Tiup Aziz, og nevrokirurg John Radcliffe ved sykehuset i Oxford og ble beskrevet i Nature Reviews Neuroscience Journal.

Undersøkelsen konkluderer med at man ved å stimulere dette området kan hjelpe folk som ikke føler nytelse ved inntak av mat eller sex.

- Ved å stimulere dette området kan man oppnå en nytelse som er så intenst som når en spiser en skikkelig god kake, sier Morten Kringelback ifølge avisen The Australian.

Testet
Sexchipen er under utviklingen og forskerne tror den kan bli tatt i bruk i løpet av de neste ti årene.

Men for to år testet forskerne chipen ut og en kvinne fikk operert en slik chip inn i hjernen og hun skal ha blitt svært seksuell aktiv i etterkant hevder forskerne. Kvinnen skal allikevel ikke ha nytt forandringen og fikk chipen fjernet.

Risiko
På grunn av ledningen i chipen er det ennå vanskeligheter med selve utviklingen.

- Det er en risikofylt operasjon som består i å trekke en ledning fra en pacemaker i hjertet til chippen i hjernen, sier forsker Tiup Aziz ifølge avisen.

Men forskerne tror at de i løpet av de neste årene vil finne en enklere løsning og at en mikrocomputer i hjernen med manuell betjening kan være en løsning.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.