RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sexolog støtter Birkedal

Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Sier homofile menn som ikke vedkjenner seg sin seksualitet kan leve den ut på merkverdige måter.

Psykologspesialist Thore Langfeldt sa i retten torsdag at livsførselen til Trond Birkedal var veldig vanlig blant menn som ikke vedkjenner seg sin seksualitet.

Langfeldt ble avhørt på telefon i saken mot Trond Birkedal.

Les saken i Rogalands Avis

– Oppførselen til tiltalte er i tråd med den forskningen vi har på dette feltet. Dette gjelder spesielt maskuline homofile menn som ikke vedkjenner seg sin seksualitet. De har merkverdige måter å leve ut sin seksualitet, sa Langfeldt til retten.

Advokat Arvid Sjødin spurte deretter om hva han synes om at Birkedal i et møte med tidligere generalsekretær Geir Mo hadde løyet om sin legning.

– Det er vanlig at homofile menn benekter sin seksualitet, og jeg opplever ikke dette som løgn, svarte den kjente sexologen, som også la til at han behandlet over hundre menn for den samme oppførselen. Og at 60 prosent av homofile menn var i samme kategori som Birkedal.

– Det eneste som hjelper er at de kommer i en voksen relasjon med andre menn. At de får oppleve en forelskelse, sa Langfeldt til retten.

På spørsmål fra bistandsadvokaten svarte han at han ikke kjente Birkedal.

Les flere saker fra Rogalands Avis

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere