Forrige åpning av dansegulvet ble beskrevet som festivaltilstander. Sexologen tror at denne gangen blir det bånn gass før det engang har åpnet.

Skjenkestoppen ble etter tirsdagens pressekonferanse avviklet, og utestedene har nå mulighet til å følge sine gamle åpningstider. Meteren forblir, men det er nå muligheter for å bestille drikke i baren. Dette kan være med på å gi rom for litt etterlengtet mingling og kanskje en liten dans.

- Sist gang ble det festivaltendenser

12. mars er datoen som vil markere at det er to år siden Norges aller første nedstengning. Nesten to år med regler om hvor nære man kan være andre, har ifølge sexolog Thomas Winther gjort folk utsultet etter kontakt og intimitet.

Les også: Dette sier WHO om Norge-gjenåpning

- Jeg har aldri sett så mye mennesker på byen som under forrige gjenåpning. Det var som å være på en eneste stor festival. Det blir nok litt lavere skuldre denne gangen, men savnet etter dem vi ikke kjenner er fortsatt enormt, forteller Winther til Nettavisen.

Winther er klar over at det ennå er restriksjoner man må følge, men etter at han har hørt fra flere utesteder at det ikke vil bli noe danse-politi, ser sexologen for seg at det kan bli vanskelig å ha kontroll på denne meteren.

- Når alkohol kommer inn i bildet, og det er lov til å bevege seg noe friere rundt, vil det fortere enn man aner være tilbake til normalen, mener sexologen.

Det er lov å gå lei

Uansett hvor glad man er i sine nærmeste mener Winther at det er mulig å gå lei dem og. Han tror folket ser mest frem til å møte de man ikke kjenner fra før av. Vi har en muskel som må trenes, og det er den medmenneskelige muskelen som brukes når vi møter mennesker som vi vil lære å kjenne, sier Winther.

Les også: Jubler for gjenåpning: – Jeg må barbere meg og jogge

Isolasjon og alkohol har ifølge Winther vært en fellesnevner for perioden vi nærmer oss slutten på. Alkoholforbruket har skutt til værs, og ut fra studier han har sett, hevder Winther at alt tyder på én ting.

- Vi mennesker er sosiale vesener, og vi takler isolasjon kjempedårlig. Det å møte folk er så viktig at vi kommer til å gå et par ekstra skritt for å få det til, sier Winther.

Blir ikke samme feiringen

Redaktør i studentradioen Radio Nova Ina Sletten, mener derimot at det nå kommer til å bli en mye roligere åpning enn det vi har sett tidligere. Ved forrige gjenåpning forteller Sletten om spretting av champagne og ellevill jubel blant studentene, men det ser ikke ut til å bli samme jubel denne gang.

- Folk har blitt veldig flinke til å respektere hverandres grenser, så jeg tror ikke det blir det samme smellet av en åpning slik som vi så i september, sier Ina Sletten.

For mange studenter handler årene som student nesten like mye om å stifte nye kjennskaper, som å gjøre det bra på skolen. For dem som begynte på en bachelorgrad høsten 2019, har nærmest hele studieløpet vært preget av restriksjoner, antalls-begrensning og avstands bestemmelser.

- Selvfølgelig er folk lei og det kan alle forstå, men jeg synes unge har klart seg veldig bra til nå, sier Sletten.

Selvom det ikke var noen ellevill jubel blant studentene under tirsdagens pressekonferanse, er Sletten sikker på at det er mange som klør etter å komme seg ut av det trygge og behagelige.