RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sexsiktet dommer har fratrådt jobben sin

Foto: Google Maps
Sist oppdatert:
Er siktet for overgrep mot en 11 år gammel jente

Tingrettsdommeren som er siktet for overgrep mot en jente, har fratrådt jobben sin.

- Jeg kan bekrefte at han har søkt og fått innvilget avskjed. Han har nå fratrådt embetet. Det er Justisdepartementet som har hatt dialog med mannen, sier avdelingsdirektør Erling Moe i Domstoladministrasjonen til VG Nett.

Tingrettsdommeren fra Østlandsområdet i 60-årene ble for to uker siden pågrepet og siktet for overgrep mot en 11 år gammel jente.

Overgrepet skal ha skjedd på et lokaltog i Oslo-området fredagen før pågripelsen.

Dommeren er også siktet for straffelovens paragraf 201 for chatting med barn på internett.

Etter at mannen ble pågrepet ble hans pc beslaglagt av politiet. Han har i avhør oppgitt brukernavn og passsord til samtlige e-postkontoer i tillegg til en Facebook-konto. Det er funn på disse kontoene som gjorde at siktelsen mot tingrettsdommeren nå utvides.

Det var jentas foreldre som anmeldte dommeren etter hun hadde fortalt hva som skal ha skjedd på toget mellom Nationaltheatret og Holmlia stasjon.

Mannens forsvarer, advokat Tor Erling Staff, har tidligere uttalt at mannen oppfatter situasjonen slik at det ikke har skjedd noe seksuelt eller noe med seksuell mening.

- Men tilfeldighetene vil ha det til at det har blitt en nærhet mellom de to, som han oppfatter at hun har sett på som seksuelt relatert. De har hatt forskjellige oppfatninger av hva som har skjedd og hvordan det skal tolkes, har Staff uttalt til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere