RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sexsiktet hadde 1200 kontakter

Foto: Svein Snefjellå (Avisa Nordland)
Sist oppdatert:
Mannen som er siktet for seksuelle overgrep mot mange gutter mellom 8 og 16 år hadde over 1200 unike kontakter på Windows Live Messenger (WLM).

Det opplyser politiet i en pressemelding.

– Mannen i 30-årene fra Bodø som er siktet for seksuelle overgrep mot mange gutter mellom 8 og 16 år hadde over 1200 unike kontakter på chattekanalen Windows Live Messenger (WLM). Med to forskjellige identiteter chattet han med noen av ofrene på WLM. Den ene identiteten den siktet opererte med på WLM var den ekte identiteten der han var seg selv, mens han på den andre identiteten ga seg ut for å være en ung jente, opplyser politiet.

Politiet mener at han brukte den siste identiteten til å få gutter fra flere steder i landet til å utføre handlinger av seksuell karakter foran webkamera, med det de trolig trodde var en jente på andre siden av kameraet.

– Det var på den siste identiteten han lurte de fleste av ofrene for de handlingene som foregikk over Internettet. En del av disse ofrene er ennå ikke identifisert, skriver Anna Brandal, kommunikasjonsrådgiver i Salten politidistrikt, i en pressemelding torsdag.

- Utsatt for kriminalitet
Bak en del av de 1200 kontaktene sto mindreårige gutter, og noen av disse har ifølge politiet vært utsatt for straffbare handlinger, trolig uten å være klar over det.

Bare i underkant av 200 av kontaktene var lagt til på den virkelige identiteten til mannen, mens den falske hadde over 1000 kontakter lagt til.

Ifølge politiet har de forskjellige kriminelle handlingene mannen har utført, både rent fysisk og over Internettet, strafferammer på mellom 1 og 21 års fengsel. De opplyser at handlingene han er siktet for er av svært forskjellig karakter.

Politiet kan foreløpig ikke å gå ut med navnene på de to identitetene av hensyn til ofrene, der mange ennå ikke vet at de har vært i kontakt med den siktede.

Bodømannen ble pågrepet 9. november, og han sitter foreløpig varetektsfengslet fram til 9. desember for å ha utført seksuelle overgrep mot barn under 14 år.

Siktelsen er utvidet til seksuelle overgrep mot barn under 10 år, og politiet har begjært varetektsfengsling i 12 nye uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere