RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sexy mat til valentin

Sist oppdatert:
Satser du på full pott på valentinsdagen? Forfør din elsker med lekre retter og afrodisiak.

Et lurt trekk for å oppleve en vellykket valentinermiddag er å unngå overdrivelse. Maten bør være lett og smakfull, ikke mektig, hvis du har forhåpninger om at måltidet skal lede til noe mer.

Enkelt og lett
Menyen som skal innlede en erotisk aften består av enkle retter som er lette å lage, slik at begge er opplagt når finalen nærmer seg. Det er vel et relativt kjent faktum at det er litt vanskeligere å prestere når en diger biff ligger og godgjør seg i magen. Et digert kjøttmåltid fremmer ikke lysten og evnen, derfor er det bedre å servere lett sjømat.

Les mer fra Side2: Sjekk forsiden her

Som en naturlig følge av at maten vi setter til livs har en direkte styring over vår fysiske og psykiske velvære, er den seksuelle energien uløselig knyttet til kostholdet. Hvis du i tillegg klarer å lure inn et par afrodisiaka i en treretters, skal det mye til at for at ikke kvelden og natten blir vellykket.

Tankekraft gjør susen
Ordet afrodisiakum er hentet fra den greske kjærlighets- og fruktbarhetsgudinnen Afrodite. I alle tider og i de fleste kulturer, er utallige råvarer blitt tillagt lystforsterkende egenskaper, men det er ikke vitenskapelig bevist at enkelte stoffer er mer lystfremmende, gjør deg mer potent eller sørger for at du yter bedre. Men vi må likevel aldri undervurdere tankekraften.

De fleste av matsortene som skal ha afrodisiske egenskaper, har et utseende som likner fallos (bananer og asparges) eller vulva (østers og fiken).

Men sterk mat som løk, ingefær og pepper skal visstnok også være effektivt, fordi det gjør deg varm og svett, og du ser ut som du stråler seksuell opphisselse. Ellers sies det at råvarer som fennikel, kaviar, artisjokk, pasjonsfrukt og sjokolade er gode valg om du har baktanker.

LES OGSÅ:Forfør med vin og sjokolade

Mat hverandre
Vil du gi elskeren din klar beskjed, er det en god idé å lage mat sammen. Velg ut mat dere begge liker – gjerne som dere kan spise med hendene og mate hverandre med.

Med et lite glass med sprudlevann ved siden av, kommer valentinsdagen og -natten til å gå som en drøm.

Menyforslag 1:

Østers med wasabi og agurk
Kyllingbryst med potet- og selleripuré og portvinsaus
Pasjonsfrukt- og sjokoladeafrodisiakum

Menyforslag 2:

Kaviarmarinert laks med urtekrem
Skrei med fennikel og paprikasaus
Bakt fiken med honning og hasselnøtter

SE OGSÅ:Rosa meny

Kilder: inside.no, lommelegen.no

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere