Sexy, matt og vilt

NATURLIG: Mange blondiner gjør som Bøale Lively og går for mer naturlige toner i sitt blonde hår.

NATURLIG: Mange blondiner gjør som Bøale Lively og går for mer naturlige toner i sitt blonde hår. Foto: Getty Images

Lurer du på hva du skal gjøre med håret til høsten?

02.09.11 17:12

(SIDE2): Høsten er kald og mørk, dette påvirker også trendene.

Når det kommer til hårmoten for høsten, så kan man gå for både kort og langt hår.

Etter at blant annet «Harry Potter»-stjernen og moteikonet Emma Watson klipte seg kort, så er det mange flere som har turt å gjøre det samme.

- Jeg har klipt mange ganske korte, og røffe frisyrer på kvinner i det siste. Gjerne sveiser som er inspirert av den klassiske Twiggy-klippen. Den skal være litt gutteaktig, sier Charlotte Elveland fra John Thomas Studio til Side2.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Om du har lagt hår kan du for eksempel hente inspirasjon fra 70-tallet.

- Tenk på dette tiåret når du styler håret. Bølger er viktig. Vi ser også at det er mye naturlig styling nå. Håret skal flomme fritt nedover skuldrene, og være sexy, matt og vilt i teksturen, sier Elveland.

Foto: Charlotte Elveland/Privat

Kraftig sideskill
Fletter i alle varianter, den klassiske hestehalen enten løs eller stram, og hårknuten er fint til oppsatt hår. Nytt til høsten er at nå skal man gjerne ha flere fletter på en gang, i et rufsete oppsett.

- Mange jenter har gått tilbake til sideskillen. Det skal være en skikkelig kraftig sideskill. Jeg tror mange er gått lei av midtskillen som har vært veldig populær den siste tiden.

- Når det kommer til farge så er det mange lyse blondiner, som kanskje har blitt for lyse i sommer, som velger å stripe håret sitt i lyse gylne eller beige og gylne toner. Vi vil ha det mer naturlig. Denne kombinasjonen får håret til å se både blankere og tykkere ut. Og det vil jeg tro er noe som de fleste ønsker?

Stjernen som Rihanna og Katy Perry har derimot valgt å gå så langt ifra naturlig som mulig, og har farget håret sitt henholdsvis rødt og lilla.

Mens Lauren Conrad og Audrina Patridge fra «The Hills» har blitt sett med fargede tupper.

Foto: Dmitry Valberg/Getty Images

Sett farge på hverdagen
- Etter at Rhianna farget håret sitt rødt, så var det mange som falt for fristelsen, og lot seg inspirere av henne. Hun er jo et moteikon! Rhianna synes jeg faktisk kler det, men det er mange andre der ute som ikke gjør det, sier Elveland til Side2.

- Likevel tror jeg rødfargen vil være populær i høst også. Men man burde kanskje fokusere på å finne en tone som passer sine egne hudtoner.

Har man en kjedelig farge, kan den tunge, kalde høsten være tiden for å gjøre noe med det. Det er i slike tider at man burde ta seg tid til å pleie både seg selv og håret sitt.

- Sett litt farge på hverdagen, og ikke vær redd for forandringer. Nå har også svenskenes prinsesse Madeleine farget håret sitt mørkt. Forandring fryder.

Charlotte Elveland mener at også herrene nå har blitt mer bevisst på hårtrender.

- I fjor var det mange som kastet seg på den kraftige rockabilly frisyren (kort på sidene, langt på toppen). I år er stilen strammere. Det er mer likt 20-tallet, når man hadde den kraftige sideskillen, og sleiken bak. Men det er også som for å rufse det til og legge det fremover. Guttene tør også å klippe seg mye kortere enn før.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag