*Nettavisen* Nyheter.

Sexy, men skuffende

Selv ikke supersexy Joanna Dark redder «Perfect Dark Zero».

24.06.10 16:12

Skytespillet «Perfect Dark Zero» er det mest etterlengtede spillet akkurat nå.

Video: Se traileren fra spillet.

Selv om folkene bak spillet har sluppet den ene middelmådigheten etter den andre de siste årene, har vi alltid likevel trodd at «Perfect Dark Zero» skulle blir bra. Xbox 360s svar på «Halo», hørte vi noen si ...

Dessverre er det langt fra sannheten.

Les også: Alt om Xbox 360.
Guide: De feteste skytespillene.

Flere bilder i bunn av anmeldelsen.

Syltynn historie

Historien om den supersexy agenten Joanna Dark går inn det ene øret og ut det andre.

Det eneste du får med deg er at du skal løpe rundt i lekre omgivelser og skyte fiender. Omgivelser så nydelige at du innimellom måper, «PDZ» er det lanseringsspillet som best demonstrerer hva maskinvaren er god for.

Dessverre er ikke brettene noe særlig å skryte av. Noen er glimrende lagt opp og byr på underholdende skuddvekslinger og mange spennende øyeblikk.

De fleste er derimot et sammensurium av ganger og kjedelig konstruerte rom. Mange er så uinspirerte at de suger all lysten til å fortsette ut av deg.

Sniking? Skyting?

«PDZ» klarer ikke å bestemme seg for hva det vil være. Noen ganger får du beskjed om å liste deg rundt, men takket være en ustabil kunstig intelligens og dårlig implementerte løsninger, er det tilnærmet umulig.

Avstanden fiendene kan se deg på varierer fra person til person og du kan bare gjemme deg bak noen gjenstander (selv om de ser like ut).

Ofte ender det med at du spiller «PDZ» som et vanlig skytespill, noe som neppe er det utviklerne hadde planlagt.

At våpnene og leketøyene dine er artige å ha med og gjøre og fiendene ofte byr på en skikkelig fight, gjør likevel opplevelsen passe underholdende. Det å sende noen veggimellom med hagle er alltid kos.

Fabelaktig flerspiller

Når spillet har en flerspillerdel de fleste andre bare kan drømme om, sier det seg selv at «PDZ» er et spill med to ansikter.

Alene er det ikke noe å hoppe i taket for. På Live byr det derimot på massevis av moro. Co-op og et lagspill inspirert av «Counter-Strike» er alene verdt pengene.

«Perfect Dark Zero» er ikke «må ha»-spill, men heller ikke et «styr unna».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.