*Nettavisen* Nyheter.

Sexy og rocka Mariann på OFW

Sexy Mariann Thomassen rocket catwalken under åpningen av Oslo Fashion Week (OFW) onsdag kveld.

16.02.06 18:18

(SIDE2): Ingen kan rocke scenen bedre enn Surferosa-vokalist Mariann Thomassen. Publikum jublet da hun iført blondestrømper og korsettopp tok en sexy entre under åpningsshowet til Oslo Fashion Week onsdag kveld.

  • Se kjendisbildene fra åpningsshowet lenger ned

- Løfter seg hver sesong
Norske moteeksperter gleder seg over utviklingen av norsk mote, og er alltid like spent når det er en ny moteuke i Oslo.

- Det var mye bra her. Oslo Fashion Week løfter seg for hver sesong. Vi begynner å bli en bransje med en felles arena, forteller Margrethe Gilboe til Side2 etter at Trond Giske, som første kulturminister åpnet «Oslo Fashion Week» onsdag kveld.

- Fantastisk og ubeskrivelig
Designeren Ida Gullhav vant årets gjeveste motepris «Nåløyet» for sin storsatsing på undertøysmoter.

- Dette hadde jeg absolutt ikke forventet. Men det hele føles fantastisk og ubeskrivelig, fortalte en glad Ida Gullhav.

Side2 møtte noen av Norges vakreste og mest motebevisste kvinner under åpningsshowet onsdag, og stilte følgende spørsmål.

1. Hva er din norske favorittdesigner?
2. Hva gleder du deg mest til under OFW?
3. Hva blir sommerens hotteste trend?

Pia Haraldsen, TV2-programleder og moteekspert
1) - Norah Farah og Arne & Carlos er mine favorittdesignere. Også elsker jeg smykkene fra Cecilie Melli. Hun har greie priser og feminine klær. Norah Farah har flotte selskapskjoler.

2) - Jeg gleder meg mest til Cecilie og Maggie Wonka. Norah Farah er også blant favorittene, men har jo ikke visning før til våren.

3) - Det blir mye sort og hvitt. I tillegg er jo den maritime stilen veldig «in», den passer jo perfekt her i Norge. Selv varierer jeg stilen ganske ofte. Mote er gøy og handler om å leke og tørre å utfolde seg.

Margrethe Gilboe, stylist
1) - Mine favorittdesignere er Peter Løchster, So Hee og Ida Gullhav. De har alle høy kvalitet, er håndverksmessig og konseptbasert. Jeg har plagg fra både Peter Løchster og So Hee, men jeg har enda til gode å eie undertøy fra Ida Gullhav.

2) - Jeg gleder meg veldig til nykommeren Synnøve Mo. Dessverre så har jeg planlagt vinterferien litt for tidlig, og kommer derfor ikke til å se alt under OFW. Men Maggie Wonka gleder jeg meg til.

3) - Til sommeren skal du bare kle på deg en luftig og feminin kjole og noen høye sko, gjerne kilehæl. Det skal i hvert fall jeg. Hotpants og kort shorts er absolutt viktig til sommeren.

«Jeg følger aldri trender, men blir inspirert av mote»

Hanneli Mustapha

Hanneli Mustaparta, modell og kjæreste til artisten Espen Linds
1) - Arne & Carlos og Ida Gullhav er flinke til å tenke nytt. Det å satse på undertøy er fantastisk, og Ida Gullhav er kjempeflink.

2) - Jeg skal se litt av visningene hver dag, og det er kjempespennende å se hva alle har klart.

3) - Jeg følger aldri trender, men blir inspirert av mote. Men jeg kan gjerne tenke meg en stor hvit kjole, som ser litt tunika-aktig ut til sommeren.

«Shorts og knebukser er sommerens hotteste mote»

Katrine Sørland

Katrine Sørland, modell og TV3-programleder:
1) - Cecilie Melli og Moods of Norway er mine favoritter. Vi har brukt klærne til Cecilie Melli i Top Model. Jeg liker hennes snitt, farge, stoffer og stil. Moods har verdens kuleste fritidsklær. Også elsker jeg at de bruker oppskrifter på klærne - da blir farmor glad.

2) - Ida Gullhav som vant «Nåløyet» er kjempeflink. Men jeg gleder meg til å se hva alle designerne har jobbet med det siste året.

3) - Shorts og knebukser er sommerens hotteste mote. Hvitt, pastellfarger og blomstrete skjørt er in. Motebildet nå er mangfoldig, og det er derfor flere valgmuligheter.

Side2 følger moteuken, og kommer tilbake med flere motesaker under «Oslo Fashion Week».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.