Sexy suksess

Foto: (TV 2)

TV 2 kan ikke klage på seertallene etter første episode av «Frustrerte fruer», og trenden er klar - folk vil ha drama med høy kvalitet. Se bilder og videoklipp fra serien.

12.01.05 13:14

Gårsdagens premiere ble fulgt av i snitt 675.000 seere, noe som gjør premieren til den mest vellykkede blant TV 2s innkjøpte serier.

Bedre enn Ally
Knalltallene gir en markedsandel på 42 prosent for serien, og slo seriesuksesser som «Judging Amy», «Ally McBeal» og «X-Files» - som i sin tid hadde premiere med henholdsvis 617.000, 504.000 og 537.000 seere.

Tallene er symptomatisk for trenden i USA, i hvert fall hvis vi fester lit til tv-historikeren Tim Brooks. Han slår fast overfor Knight Ridder Newspaper at drama er inn - mens reality er ut.

- For mange er stemt ut. Suksessen rundt «Desperate Housewives» kan være en reaksjon på en kraftig overdose med reality, sier han til avisen, ifølge Propaganda.no.

Ønsker kvalitetsdrama
Her hjemme sier medieviter Alex Iversen at det ikke er fullt så enkelt:

- Sludder og vås. Hver gang en realityserie slår an sier kommentatorene at drama er ut, og tilsvarende at reality er ut hver gang en dramaserie gjør det bra, sier Iversen til side2.

Men han kan se én tydelig trend etter at «Frustrerte fruer» ikke bare ble en hit i USA, men et tv-fenomen.

- Suksessen viser at amerikanere ønsker å se intelligent drama av høy kvalitet, sier Iversen.

Parallellen med serier som «Sex og singelliv» og «Sopranos» er allerede trukket, men Iversen mener det er ekstra oppsiktsvekkende at «Frustrerte fruer» er produsert for de store nettverkene og ikke for kabelselskapene, som HBO.

- HBO, som lager «Sopranos» og «Sex og singelliv», er ikke avhengig av seertall og reklamesalg. Derfor er det ekstra gledelig at en sprek serie som er laget for nettverkene slår så godt an, sier Iversen til side2.

- Hvis 675.000 seere så premieren kommer tallene til å stige, konstaterer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag