SFO-assistent (43) befølte niåring

Nå må han i fengsel.

24.10.11 21:13

Mannen var tiltalt for å ha strøket en ni år gammel jente på baken og for å ha kommet med seksuelle kommentarer til henne, skriver Bergensavisen .

Blant annet skal mannen ha sagt at det var «synd at han ikke kunne være med henne inn» når hun skulle skifte til badedrakt i garderoben.

Først frikjent, så fengsel
I oktober i fjor ble mannen funnet skyldig på begge punkter og dømt til fengsel i seks måneder av Bergen tingrett. 43-åringen anket avgjørelsen.

I Gulating lagmannsrett ble han så frikjent for beføling, men dømt til å betale en bot på 10 000 kroner etter å ha blitt funnet skyldig i uanstendige kommentarer.

Høyesterett opphevet deler av dommen i mai i år og ba Gulating behandle saken på ny.

Forrige uke behandlet derfor Gulating lagmannsrett spørsmålet om beføling i en ny ankesak. Denne gangen ble 43-åringen dømt til 120 dagers fengsel. Dette kommer i tillegg til boten han fikk for uanstendige kommentarer.

Nektet skyld
43-åringen hadde jobbet som assistent i bergensskolen i 13 år da han ble anmeldt i januar 2009. Han ble først permittert og fikk sparken noen uker senere.

Assistenten forklarte i retten at han hadde strøket niåringen over baken to, tre ganger i uken. Han har imidlertid nektet for at det var seksuelt motivert.

Gulating lagmannsrett finner flere skjerpende forhold ved saken:

«Det pekes på at tiltalte var ansatt ved skolen og skolefritidsordningen der fornærmede var elev da forholdet fant sted.

Han har således grovt misbrukt det omsorgsforhold som han i denne egenskap hadde for fornærmede. Videre har forholdet pågått over lang tid.»

Les flere nyheter fra Bergensavisen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.