RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SFT ikke rokket av Barentsanker

Sist oppdatert:
Flere miljøorganisasjoner har anket Statens Forurensnignstilsyns tillatelser til boring i Barentshavet, men SFT endrer ikke sitt syn når de når gir uttalelse i ankeprosessen
I et brev til ankeinstansen Miljøverndepartementet anbefaler SFT at miljøtillatelsen opprettholdes. De går heller ikke med på å gi klagene oppsettende virkning.

Det er tillatelsen SFT tidligere i høst ga til Hydro som har blitt anket inn for departementet av miljøvernorganisasjonen med Bellona og Natur og Ungdom i spissen.

SFT mener klagene ikke gir grunnlag for å endre vedtaket, og oversender dem derfor til Miljøverndepartementet for endelig behandling. SFT har etter en vurdering av saken ikke funnet grunn til å gi klagene oppsettende virkning.

Hydros letebrønn 7220/6-1 (Obelix) er den første av i alt tre leteboringer som er planlagt i vinter, med Statoil som operatør for de to andre.

SFT ga Statoil i november tillatelse til boring på letebrønn 7227/11-1S (Uranus). Selskapets søknad om boring av brønn 7131/4-1 (Guovca) er fortsatt til behandling i SFT. Det er Ocean Rigs borerigg Eirik Raude som skal bore letebrønnene.

- De tre letebrønnene er planlagt med utslipp til sjø bare fra boring av topphullene. Det vil gi mye mindre utslipp enn det som har vært vanlig ved tidligere boringer i Barentshavet og tilsvarende leteaktiviteter ellers på sokkelen, slår SFT fast i en pressemelding.

De slår også fast at boringene ikke vil gi negative miljøeffekter av betydning.

- Vår behandling i disse tre sakene setter ikke en standard for hvordan kommende saker vil bli behandlet. Vi vil nøye følge teknologiutviklingen og vurdere hva som er beste miljøpraksis ut fra tilgjengelige teknologi ved eventuelle nye boringer, sier SFT-direktør Håvard Holm i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere