*Nettavisen* Nyheter.

Shafiq: Brorskapet sender Egypt til middelalderen

Kairo (NTB-AFP): Den egyptiske presidentkandidaten Ahmed Shafiq mener rivalen som representerer Det muslimske brorskap, kan bringe tilbake «den mørke middelalderen».

Shafiq, som var statsminister under den avsatte presidenten Hosni Mubarak, oppfordret egypterne under en pressekonferanse søndag til «å velge en president som kan gjøre Egypt til et land for alle, og ikke en stat for én gruppe».

70-åringen, som møter brorskapets Mohamed Mursi i den avgjørende runden i presidentvalget senere i juni, framholder at han vil sørge for at Egypt respekterer menneskerettighetene.

- Jeg representerer framskritt og lys, og de representerer tilbakesteg og mørke, sier han.

Selv vil han sørge for en «moderne, sivilisert, rettferdig stat», understreker han, og hevder samtidig at Det muslimske brorskap kommer til å føre Egypt «tilbake til den mørke middelalderen».

Shafiq er på sin side blitt kraftig kritisert for sine bånd til det gamle regimet. Hans nære bånd til Mubarak, som lørdag ble dømt til livstid i fengsel for å ha beordret drap på demonstranter, gjorde at han først ble nektet å stille som kandidat i presidentvalget. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.