RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shala-hattrick i årsbeste mot Steinkjer

Sist oppdatert:
VALLE (vif.no): VIF – SFK 4-2 (3-1) Vålerengas unggutter rundspilte til tider gjestene fra Steinkjer mandag kveld. Dagens mann ble guttespiller Bardh Shala (16) som scoret Vålerengas tre siste mål etter at Jørgen Horn hadde utliknet bortelagets ledelse.

- Dette var fantastisk gøy. Bardh var helt rå i dag. Han er guttespiller og scoret tre mål i en seniorkamp. I tillegg hadde han to-tre andre feite muligheter. Han har vært på gang en stund og var god i hjemmekampen mot Hødd også, selv om han ikke scoret da, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

- Han står i mot større og eldre spillere, tar trøkkene som kommer og har veldig fine bevegelser. Spissmakker Dennis Obeng var også veldig god i dag. Han holder unna spillere og fanger inn enormt med baller.

HATTRICK: Guttespiller Bardh Shala (16) scoret sine tre første seniormål mot Steinkjer. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)
HATTRICK: Guttespiller Bardh Shala (16) scoret sine tre første seniormål mot Steinkjer. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)

GOD: Dennis Obeng var god i spann med Bardh Shala på topp. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)
GOD: Dennis Obeng var god i spann med Bardh Shala på topp. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)

Horn scoret på straffe
Det var imidlertid gjestene fra Trøndelag som tok ledelsen da Ola Westerhus headet ballen i nettet etter syv minutter. Steinkjer hadde et lite trykk i innledningen, men VIF-juniorene slo tilbake. Kvarteret var spilt da Dennis Obeng ble lagt i bakken innenfor gjestenes sekstenmeter. Straffesparket satt Jørgen Horn sikkert i mål.

Etter straffemålet tok Vålerenga over kampen og ti minutter etter utlikningen sendte yngstemann Shala hjemmelaget i ledelsen. Fredrik Carlsen slo en crosspasning fra høyrebacken som Steinar Strømnes stusset til Kristian Brix. Ballen gikk videre til Bardh Shala som klinket ballen i nettaket alene med keeper fra ti meters hold.

Tre minutter før pause var G16-landslagsspissen på pletten igjen. Dennis Obeng møtte et langt oppspill midt på Steinkjers banehalvdel. Han dro av en mann og spilte gjennom Shala som vendte av en forsvarer og sendte ballen stang inn i lengste hjørne.

- Det var viktig å sette inn utlikninga såpass tidlig. Derfra og ut var vi veldig gode og kjørte ball i hatt med Steinkjer. Vi kunne fort ha ledet mer ved pause. Det eneste Steinkjer hadde var dødballer. Der var de gode og midtstopperen deres var på blank goal to ganger, men Simen Waagseter stod heldigvis i veien. Han hadde en fantastisk redning på den ene avslutningen, forteller Holter.

- I banespillet var vi rett og slett ”dritgode”. Steinar Strømnes og Harmeet Singh leverte årsbeste og hadde full kontroll på midtbanen, ballen gikk fort og Steinkjer hang ikke med i svingene.

I FORM: Harmeet Singh viste at han er i form før neste ukes turnering med G17-landslaget. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)
I FORM: Harmeet Singh viste at han er i form før neste ukes turnering med G17-landslaget. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)

Shalas tredje
Shala fortsatte showet i andreomgang. Halvtimen før slutt mottok han et glimrende gjennomspill fra Harmeet Singh. Shala tok med seg ballen ti meter, før han plasserte den forbi keeper fra 15 meters hold. Steinkjers Karl Morten Eek reduserte til 2-4 tre minutter på overtid.

- Jeg synes vi styrte andreomgang også. De forsøkte å trykke oss tilbake i begynnelsen,

men vi hadde veldig bra kontroll. De siste tyve minuttene var det mye lek, men vi fikk ingen dumme brudd på det, så det var bare moro. Måten gutta opptrer på i dag er utrolig imponerende.

Som mot Lillestrøms rekrutter sist torsdag mønstret Vålerenga et svært ungt lag.

- Vi starta kampen med to førsteårseniorer på banen. Resten var junior- og guttespillere. Etter pause var Steinar Strømnes den eneste seniorspilleren i blått. Vi var litt tunge i beina mot Lillestrøm på torsdag og fikk lite flyt i spillet vårt, men i dag var det bra over hele linja.

- Før kampen fokuserte vi på at fotball skal være gøy og det virket som gutta koste seg på banen. Mot Lillestrøm ble det for mye negativt fokus fra sidelinja. Både jeg og spillerne har litt å jobbe med i forhold til hvordan vi takler motgang. Det blir gjerne mye jabbing på dommere i stedet for å fokusere på hvordan vi selv kan bli bedre. I dag var det veldig bra.

Viktige poeng
Vårens poenghøst har vært mager, derfor var seirene mot Steinkjer og Lillestrøm 2 kjærkomne.

- De seks poengene vi har sanket den siste uka betyr mye. Hadde vi stått med ti poeng før ferien hadde høsten blitt tung. Nå ser alt mye lysere ut.

- Steinkjer har slått Hødd på bortebane i år og tapte bare 0-1 mot Bærum i forrige runde så dagens prestasjon var bra. Det er litt overraskende, men desto mer gledelig at juniorlaget vårt styrer en seniorkamp så til de grader som de gjorde i dag. Nå tar vi med oss en veldig god følelse fram mot Junior Elite-turneringa på Hamar, avslutter Holter.

SOLID: Steinar Strømnes var god som midtbanespiller før pause og som stopper i andreomgang. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)
SOLID: Steinar Strømnes var god som midtbanespiller før pause og som stopper i andreomgang. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)

13. serierunde, 2. divisjon avdeling 2
Vålerenga 2 – Steinkjer 4-2 (3-1)

Valle Hovin kunstgress

Mål: 0-1 Ola Westerhus (7), 1-1 Jørgen Horn (str. 15), 2-1 Bardh Shala (25), 3-1 Bardh Shala (42), 4-1 Bardh Shala (60), 4-2 Karl Morten Eek (93)

Gult kort Vålerenga: Mathias Samuelsen

Vålerengas lag: Simen Waagseter - Fredrik Carlsen, Jørgen Horn (Mathias Samuelsen fra 45), Morten Lie, Amin Nouri - Jalal El-Gharbi, Harmeet Singh, Steinar Strømnes, Kristian Brix (Adnan Haidar fra 66) - Dennis Obeng, Bardh Shala (Christer Jensen fra 87)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere