RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shell leverer men trenger mer olje

Sist oppdatert:
Royal Dutch/Shell leverte gode kvartalsrall men kuttet reservene for femte gang. Nå er selskapet på desperat jakt etter nye felt
Det nest største oljeselskapet i Europa, Royal Dutch / Shell, leverte kvartalstall torsdag. Men det var ikke resultatet som havnet i fokus for investorenes oppmerksomhet.

Det gjorde selskapets nedjustering av egne reserveestimater. Anslaget ble nedjustert med 1,4 milliarder fat olje til 12,95 milliarder fat.

Dette kommer etter en intern granskning for å undersøke hvordan og hvorfor oljeselskapet har hatt alt for høye reserveestimater.

En analytiker sier til Bloomberg News at Shell har en lang vei å gå for å finne tilleggsreserver, og mener at selskapet vil tvinges til å gjøre oppkjøp.

Selskapets toppsjef, Jeroen van der Veer, sa i en konferanse for investorer at hans prioritet vil være å investere i leteboring.

Ifølge Bloomberg fikk selskapet et nettoresultat på 5,13 milliarder dollar i fjerdekvartal 2004 i forhold til 1,69 milliarder dollar samme periode året før. Det var ventet et resultat på 4,9 milliarder dollar.

Men selskapet offentliggjorde også at reserveanslagene kanskje ville falle videre, da selskapet bare kan erstatte mellom 45 til 55 prosent av den oljen de produserer.

Aksjen falt 1,5 prosent i London, dette på trass av at selskapet offentliggjorde at de ville kjøpe tilbake egne aksjer og levere tilbake kontanter til investorene på tilsamen 5 milliarder dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere